Gegužės mėnesio veikla

Spausdinti
Paskelbta: Antradienis, 08 birželio 2021

   Kai pavasarį sodai pasipuošia pirmaisiais žiedais, į mūsų namus ateina Motinos diena. O kokia šventė be gėlių? Ikimokyklinio ugdymo grupės ugdytiniai kartu su auklėtoja Ingrida Slibinskiene, padedami tėvelių, kūrė gėles iš antrinių žaliavų ir dalyvavo Vilniaus lopšelio-darželio ,,Vyturėlis organizuojamoje projekte-parodoje ,,Gražiausias žiedas mamai“. Dalyviai ir auklėtoja apdovanoti organizatorių padėkomis.

DC1 DC2 DC3 DC4

   Auklėtoja Valė Dženkauskienė kartu su ugdytiniais pažymėjo Saulė dieną, kuri skirta atkreipti dėmesį į saulės energijos galimybes. Kartu visi kūrė bendrą darbą ir dalyvavo Šiaulių r. Kuršėnų lopšelio-darželio ,,Nykštukas“ organizuojamoje virtualioje kūrybinių darbų parodoje ,,Te saulė rytmečiu grįžta“. Auklėtoja ir bendro darbo kūrėjai apdovanoti organizatorių padėka.

DC5 DC6 DC7

   Pavasaris - gamtos prabudimo laikas. Kai sužaliuoja pievos, melsvus veidukus žibutės kelia, balto šilko sijonėliais sukasi snieguolės ir šalpusniai gelsvą skruostą į saulytę suka. Obelys jau skleidžia žiedą, bitutes nektaro kviečia. Viskas aplink bunda, sprogsta, žaliuoja, kruta, skleidžiasi, kvepia... IUG dalyvavo Vilkaviškio r. Alvito mokyklos-daugiafunkcio centro organizuojamoje fotografijų parodoje ,,Pavasaris jau čia“. Auklėtoja Ingrida Slibinskienė ir mažieji fotografai apdovanoti organizatorių padėkomis.

DC8 DC9 DC0

   Gegužės 4-oji – Šv. Florijono, gynėjo nuo gaisrų ir audrų, diena. Kiekviena ugniagesių darbo diena – tai iššūkis, reikalaujantis drąsos ir pasitikėjimo savo jėgomis. IUG vaikai tą dieną dalyvavo rytmetyje ,,Degtuko nuotykiai ir sveikinimas ugniagesiams‘, kurio metu kūrė ir įteikė savo atvirukus Karklinių ,,Rausvės" ugniagesiams, dėkojo, kad vedami pareigos, profesinio pašaukimo saugo Karklinių kaimo gyventojų gerovę bei saugią ir ramią gyvenamąją aplinką.

DC11 DC12 DC13

   Mažieji ugdytiniai visą mėnesį toliau augino ir prižiūrėjo ant palangės žirnius, fiksavo augimo fazes. Kalbėjosi apie gyvūnų ir žmonių namus, jų įvairovę, jaukumą, apsaugą.

DC14 DC15 DC16 DC17

   Iš gamtinės medžiagos dėliojo skaičius, savo vardus, grupavo daiktus ir figūras. Aiškinosi, ką žino apie žmogaus amžiaus fazes, skirtingų tautybių ir rasių žmones, kūrė jiems drabužius.

DC18 DC19 DC20

   Lauke, vis labiau šylant orams, vaikai džiaugėsi šiltėjančiais saulutės spinduliais. Daugiau veiklų buvo organizuojama gryname ore. Judėdami lauke, stebėdami, tyrinėdami, savaimingai bendraudami, mokydamiesi naujų žaidimų ir estafečių, mažieji patyrė daug teigiamų emocijų.

DC21 DC22 DC23 DC24 DC25

   Šį mėnesį IUG dalyvavo Klaipėdos lopšelio-darželio ,,Pušaitė“ organizuojamoje respublikinėje ikimokyklinio ir priešmokyklinio amžiaus vaikų meninės kūrybos parodoje ,,Saulė - gyvybės ir sveikatos šaltinis“. Dalyviams įteiktos organizatorių padėkos.

DC26 DC27 DC28

   Mūsų mažiausieji įstaigos ugdytiniai tęsė dalyvavimą projekte ,,Sveikatiada“ Šį kartą visi dalyvavo ,,Užkandžių fiestoje“. Už fantastišką pasirodymą ir išmanumą apdovanoti organizatorių padėka.

DC29 DC30 DC31

   Ikimokyklinės ugdymo grupės trio ansamblis: Tomas Meiliūnas, Martyna Markevičiūtė ir Emerita Pajaujytė dalyvavo projekte, skirtame Tarptautinei šeimos dienai paminėti. Projektui pristatė savo atliekamą dainą ,,Myliu aš savo šeimyną“. Vaikučius paruošė muzikos vyr. mokytoja Janina Burbienė.

DC32 DC33

Iš kopų šnabždesio su debesim ir prošvaistėm,
Iš marių virpulio ir ežerų nendrėtų.
Iš duonos kvapo ir miškų giesmės
Kalba gimtoji lūposna įdėta.
(Janina Degutytė, „Gimtoji kalba“)
Gegužės 7 d. minima Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos diena. Šia proga Karklinių biblioteka kartu su Karklinių bendruomenės vaikų dienos centro ,,Aukštyn kojom" vaikais paskyrė knygų namelio sutvarkymui.

DC34 DC35 DC36

   Karklinių bibliotekoje gegužės mėnesį buvo surengta literatūros paroda ,,Kalba- tautos sielos veidrodis“, skirta Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dienai. Gyventojai ir svečiai galėjo pasigėrėti Didvyžių socialinės globos namų gyventojų paroda, surengta bibliotekos languose.

DC37 DC38

vrs

 smsm

Kontaktai:

Mokyklos kodas 190489549
Mokyklos adresas:

Liepų g. 39,
Keturvalakių mstl.,
Keturvalakių sen.,
70321, Vilkaviškio r. sav.

Tel. 8 342 41 616

El. paštas: 

Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.      

(C) Vikaviškio r. Kazimiero Baršausko mokykla-daugiafunkcis centras Keturvalakių skyrius 2012-2024. Free joomla templates | Pritaikė Giedrius Plečkaitis