Lapkričio mėnesio veikla

Spausdinti
Paskelbta: Penktadienis, 04 gruodžio 2020

   „Gardaus ir šilto pyrago gabalėlis visada skatina norą dalintis, bendrauti, draugauti, šypseną padovanoti, o ši Pyragų diena tegul įkvepia visus pasidalinti keliais pyrago gabalėliais su kaimynu ar pasidalinti su seniai matytais draugais… Gardžių įkvėpimų!“ Taip lapkričio 6 dieną auklėtoja Ingrida Slibinskienė pradėjo Pyragų dienos rytmetį. Jau iš pat ryto vaikučius viliojo kepinių aromatas. Kai lauke saulės spindulių vis mažėja, o šventinės lemputės dar neįžiebtos, „Pyragų diena“ puiki proga pasidalinti savo šiluma ir gerumu. Metų pabaiga – tai toks laikas, kai skaičiuojami nuveikti darbai, kai mintyse dėliojasi padėkos žodžiai artimiesiems ir tiems, kurie darbų sūkuryje ištiesė ranką. Į „Pyragų akciją“ aktyviai įsijungė auklėtojos padėjėja Zina Šneiderienė ir dosnumo nestokojanti mamytė Edita Šilaikienė. Vaikai stebėjo ir mokėsi, kaip galima išsikepti gardų keksiuką, jį papuošti uogomis, vaisiais, sėklomis. O ragauti pačio papuoštą keksiuką buvo ypatingas malonumas. Visiems labai patiko šokti ratelius, serviruoti stalą, sužinoti ir suprasti Pyragų dienos prasmę, gamintis pyragėlį iš popieriaus ir dosniai dalintis.

UDCN1550 UDCN1551 UDCN1552 UDCN1553


   Išvyka į parką Lapkričio pirmąją savaitę ikimokyklinės grupės vaikučiai su auklėtojomis ėjo pasivaikščioti į parką. Rinko gamtinę medžiagą, džiaugėsi rudeniška gamta ir orų išdaigomis. Braidžiodami po balutes matavo jų gylį, stebėjo savo atspindį jose. Krepšinio aikštelėje žaisdami su kamuoliais lavino koordinaciją, dėmesio koncentraciją, gerino sveikatą kartu įsijungdami į projektą ,,Sveikatiada“ veiklą 10 000 žingsnelių vieni juokai. Aktyviai judėdami patyrė daug džiugių išgyvenimų ir puikią nuotaiką.

UDCN1554 UDCN1555 UDCN1556 UDCN1557


   Kai lapkritį apgaubia tamsa, rengiama Šiaurės šalis literatūros savaitė, net tik daugumoje Europos bibliotekų, bet ir Karklinių bibliotekoje. Jaukiai pasislėpę nuo rudens darganos, užsidegame žvakes ir pasineriame į knygų pasaulį. Šiųmečių skaitymų tema – „Šiaurės šalys ir pasaulis“.
   Biblioteka šiais metais kvietė visus savo skaitytojus virtualiai susitikti su islandų rašytoja Auður Ava Ólafsdóttir. Už romaną „Randai“, vadinamu vienu įsimintiniausių šiuolaikinių islandų romanų, autorė 2017 m. apdovanota Islandijos literatūros premija, o 2018 m. įvertinta Šiaurės tarybos literatūros premija. Kūrinys įtrauktas į 2018 m. prestižinį Italijos „Premia Strega Europeo“ trumpąjį sąrašą. Romano ,,Randai“ garsinius skaitymus skaitytojai taip pat galėjo stebėti virtualiai.
   Bibliotekos draugai, kurie lankėsi ar gyvena Šiaurės šalyse, pasidalino patarimais, įspūdžiais ar nuotraukomis apie šias šalis.

UDCN1558 UDCN1559 UDCN1549

vrs

 smsm

Kontaktai:

Mokyklos kodas 190489549
Mokyklos adresas:

Liepų g. 39,
Keturvalakių mstl.,
Keturvalakių sen.,
70321, Vilkaviškio r. sav.

Tel. 8 342 41 616

El. paštas: 

Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.      

(C) Vikaviškio r. Kazimiero Baršausko mokykla-daugiafunkcis centras Keturvalakių skyrius 2012-2024. Free joomla templates | Pritaikė Giedrius Plečkaitis