Spalio mėnesio veikla

Spausdinti
Paskelbta: Pirmadienis, 09 lapkričio 2020

   „Skaitykite, svajokite, pajuskite, džiaukitės, atraskite savo jausmus ir būkite laimingi. Atėjau su savo mintimis, kad būčiau su Jumis kiekvieną dieną“. Poeto žodžiai pradedant skaityti eiles iš knygos " Gintaro mintys. Iš meilės Tau". Poetas, buvęs policijos pareigūnas, Gintaras Karlauskas Karklinių filialo skaitytojams spalio 1 dieną pristatė savo poezijos knygas ,,Iš meilės Tau", ,,Ačiū Tau, meile" bei naujausią knygą ,,Minčių atspindžiai". Tai jau šeštoji Gintaro Karlausko knyga, be jau minėtų knygų, poetas yra sukūręs knygų-mįslių vaikams.

UDCN1531

   Muzikos mokytoja J. Burbienė kartu su Karklinių filialo bibliotekininke N. Jankauskiene surengė IUG ,,Pelėdžiukai“ ugdytiniams rytmetį „Muzikinė pasakaitė“. Mažieji klausėsi skaitomos pasakos ir dainelės ,,Vilkas ir septyni ožiukai“, šoko ir dainavo, vartė pasakos knygelę, dalinosi įspūdžiais ir patirtomis emocijomis.
Buvo šilta, jauku, linksma ir smagu visiems kartu !

UDCN1532 UDCN1533 

   Ikimokyklinio ugdymo grupės „Pelėdžiukai“ vaikų ir tėvelių bendri darbai atkeliavo į auklėtojų Ingridos Slibinskienės ir Valės Dženkauskienės organizuotą parodą ,,Rudenėlio margas rūbas“, kuri vyko spalio 26–30 dienomis. Šį kartą galėjome pamatyti nepaprasto grožio darbelius iš daržovių karaliaus moliūgo ir kitų rudens gėrybių. Tomui Meiliūnui ir jo tėveliams, Emeritai Pajaujytei ir jos tėveliams, Kajai Ancerevičiūtei ir jos tėveliams, Emiliui Špakauskui ir jo tėveliams, Ąžuolui Kriaučialiūnui ir jo tėveliams, Benui Brazaičiui ir jo tėveliams nuoširdžiai dėkojame už didžiulę pagalbą vaikams ir aktyvumą, dalyvaujant parodoje.

UDCN1534 UDCN1535 UDCN1536

   Spalio 19 – 23 d. Karklinių bibliotekoje vyko ,,Senjorų dienos internete 2020“. Visi norintys senjorai, kasdien nuo 11 val. bibliotekoje stebėjo vaizdo transliacijas skirtingomis temomis, norintys uždavė klausimus ir pasipraktikavo.

   Spalio 29 d. organizavome šventinį rytmetį „Rudens mozaika“. Visą savaitę vaikai tam ruošėsi: mokėsi dainelių, eilėraštukų, patarlių, klausė pasakojimų apie rudens darbus, naudojamus įrankius, orus ir kt. Rytmečio metu mažieji „Pelėdžiukai“ klausėsi auklėtojos Ingridos Slibinskienės pasakojimo apie broliuką ir sesutę, kurie keliavo rinkti rudens dovanų. Broliukų dosnumas ir gera širdis, sprendžiant įvairias užduotis, pasirenkant teisingus sprendimus, padėjo jiems sužinoti daug įdomių papročių, patarlių ir būti apdovanotiems už tai. Vaikai minė mįsles, deklamavo eilėraštukus apie duoną, dainavo daineles, kurių išmokė muzikos mokytoja Janina Burbienė. Visiems patiko žiūrėti animacinį filmuką „Obuolys“. Dieną, skirtą „Rudens mozaikai“, užbaigėme džiaugdamiesi pasivaikščiojimu lauke ir judriais žaidimais tarp geltonų rudeninių lapų.

UDCN1537 UDCN1538 UDCN1539

   Ikimokyklinio ugdymo "Pelėdžiukai" grupės vaikai dalyvauja projekte ,,Sveikatiada"! Jie džiaugiasi gražiu rudenėliu, mielai žingsniuoja, sportuoja ir priima iššūkį „1000 žingsnių yra vieni juokai!“.

UDCN1540 UDCN1541 UDCN1542 UDCN1543

vrs

 smsm

Kontaktai:

Mokyklos kodas 190489549
Mokyklos adresas:

Liepų g. 39,
Keturvalakių mstl.,
Keturvalakių sen.,
70321, Vilkaviškio r. sav.

Tel. 8 342 41 616

El. paštas: 

Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.      

(C) Vikaviškio r. Kazimiero Baršausko mokykla-daugiafunkcis centras Keturvalakių skyrius 2012-2024. Free joomla templates | Pritaikė Giedrius Plečkaitis