Gegužės mėnesio renginiai 2020

Spausdinti
Paskelbta: Penktadienis, 19 birželio 2020

   Gegužės mėnesį ikimokyklinėje „Pelėdžiukų“ grupėje ugdomosios veiklos nuotoliniu būdu vyko dar dvi savaites.
   Pasveikinę savo mamytes, vaikai kūrė šukuosenas, kaip norėtų sušukuoti ir papuošti savo mamytę. Temose ,,Visi mes turime namus“ ir ,,Skaičių ir raidžių šalyje“, vaikai toliau ugdėsi savitvarkos įgūdžius kasdienėse veiklose stengėsi nepamiršti mandagaus elgesio prie stalo. Mažieji mokėsi užsisegti ir atsisegti sagas, patys rengtis, apsiauti ir nusiauti batus. Daug sužinojo apie savo ir ne tik apie savo namus, namo dalis. Grupavo namus iš plytų, iš medžio, iš molio, iš šiaudų. Klausėsi pasakos ,,Trys paršiukai“. Namus turintis ir dantų šepetėlis linksmą užduotį atlikti pasiūlė mažesniesiems grupės vaikams. Atlikdami įvairias užduotis, vaikai drąsiai kūrė spalvingus svajonių namus, patys statė įvairiausius namus žaidimui. Mokėsi dainuoti dainelę ,,Ežio namas“, pritarė pačių pasigamintais pritariamaisiais instrumentais, įvardino savo kaimynus ir kt. Užbaigė namuose vykdytą eksperimentą ir pilnais sakiniais nusakė per kiek laiko, kiek užaugo vandenyje daigintas ir žemėje pasodinti svogūnai. Mokėsi pirštukų mankštos. Išklausę ,,Liežuvio pasakos“, išmoko linksmai mankštinti liežuvį, o vyresnieji ir savo adresą pasakyti. Aiškinosi, kas namelyje gyvena? Vyresnieji kopijavo įvairius žodžius, skaičius. Vyresnieji ieškojo atsakymo į klausimus kam mums reikalingi skaičiai ir raidės. Dainuodami dainelę ,,Pirštų šeimynėlė“, išmoko pirštų pavadinimus. Savo vardus vaikai dėliojo iš sagų, makaronų, kruopų, pupelių ir kt., Užrašė kiek raidžių yra jų varde. Mažesnieji dėliojo tik pirmąją savo vardo raidę, ją puošė, mokėsi taisyklingai tarti kasdienius žodžius. Atliko skaičiavimo užduotis. Visiems labai patiko tiriamosios veiklos lauke, o ypač ,,Pienių šukuosenos“, ,,Makaronai iš pienių“. Pagal pasaką ,,Taškas ir taškelis“ fantazavo ir kūrė, kieno akys žiūrėjo į mus iš lapo ir kt. Labai ačiū darbštiems vaikučiams, o ypač kantriausiems ir kruopščiausiems tėveliams smagiai paminėjusiems Šeimos dieną.


UDCN1470 UDCN1471 UDCN1472 UDCN1473 UDCN1474 UDCN1475 UDCN1476


   Už nuolatinę pagalbą ikimokyklinio ugdymo mokytojoms Ingridai Slibinskienei, Valei Dženkauskienei ir Janinai Burbienei nuoširdų ačiū tariame mamytėms: Ritai Bielskaitei, Ingridai Pajaujienei, Virginijai Povilaitienei, Karolinai Puskunigienei, Audronei Smelstorienei, Sandrai Stankevičienei, Editai Šilaikienei, Aurelijai Špakauskienei ir kitoms mamytėms. Jūsų dėka vaikai augo ir ugdėsi daug sparčiau ir lengviau. Ačiū Jums.

UDCN1477

vrs

 smsm

Kontaktai:

Mokyklos kodas 190489549
Mokyklos adresas:

Liepų g. 39,
Keturvalakių mstl.,
Keturvalakių sen.,
70321, Vilkaviškio r. sav.

Tel. 8 342 41 616

El. paštas: 

Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.      

(C) Vikaviškio r. Kazimiero Baršausko mokykla-daugiafunkcis centras Keturvalakių skyrius 2012-2024. Free joomla templates | Pritaikė Giedrius Plečkaitis