Balandžio mėnesio renginiai 2020

Spausdinti
Paskelbta: Penktadienis, 01 gegužės 2020

   Balandžio mėnesį ikimokyklinėje „Pelėdžiukų“ grupėje ugdomosios veiklos vyko nuotoliniu būdu. „Pavasaris bunda“ tokia buvo pirmoji tema. Vaikai prisiminė kokie paukšteliai parskrenda iš šiltųjų kraštų, klausėsi jų balsų įrašų, bandė išgirsti ir pasiklausyti gamtoje. Vyresnieji kartojo geometrinių figūrų pavadinimus, dėliojo debesėlius ir lašelius nuo mažiausio iki didžiausio, mažieji plėtojo sąvokas „didelis, mažas“ naudodami namuose esančius daiktus. Iš pasirinktų medžiagų gamino verbą, mokėsi verbinimo oracijų. Klausėsi muzikos įrašų ir mokėsi dainelę „Gandrai gandrai ga ga ga“. Klausydami pritarė turimais muzikos instrumentais, kuriuos galėjo pasigaminti ir patys. Paminėjo Tarptautinę vaikiškos knygos dieną, mokėsi išlankstyti ir papuošti popierinį lėktuvėlį.


UDCN1440 UDCN1441 UDCN1442


   Didžiąją savaitę vaikučiai sužinojo apie Velykų papročius, tradicijas, Velykinius vaikų žaidimus. Margino Velykinį kilimą, gamino ir dažė margučius Velykų medžiui, klausėsi pasakos „Vilkas norėjo sugadinti Velykas“, žaidė su žodžiais ir raidėmis, gamino skaičių korteles ir skaičiavo pagal savo galias ir gebėjimus dešimties ribose. Klausėsi muzikos kūrinėlio „Šuoliukai“, mokėsi ritminio atlikimo. Turėjo galimybę pasimokyti padengti šventei stalą, įvardinti kam reikalingi indai, stalo įrankiai.


UDCN1443 UDCN1469 UDCN1445 UDCN1446


   Auklėtojos informavo tėvelius apie įdomias pamokėles, skirtas ir ikimokyklinio amžiaus vaikams, kurios nuo balandžio 6 dienos buvo pradėtos rodyti per LRT televiziją. Kvietė vaikučius ir tėvelius pasižiūrėti, atsiuntė pamokėlių temas.


UDCN1447 UDCN1448


   Artėjant Vaikų Velykėlėms, visi vaikučiai klausėsi, o vyresnieji ir mokėsi V. Nemunėlio eilėraštuką „Margučiai“. Išklausę pasaką „Velykės margučiai“, atsakinėjo į klausimus, ugdėsi ir tobulino kalbėjimo įgūdžius. Kūrė virtualų sveikinimą Velykų proga. Gamino darbelį – žaisliuką „Viščiukas kiaušinyje“. Dažė, spalvino ir iš įvairios gamtinės medžiagos lauke kūrė margučius. Nufotografavę atsiuntė nuotraukas ir dalyvavo Karklinių bibliotekos organizuotame Didžiojo Velykų margučio kūrime.


UDCN1449 UDCN1450 UDCN1451 UDCN1452


   Bundanti gamta ir savaitės tema ,,Augalai“ paskatino mažuosius domėtis augalijos pasauliu. Vaikai žiūrėjo filmuką apie Lietuvos augalus. Susipažino su augalų dalimis, jų paskirtimi, augimo sąlygomis. Atliko eksperimentą su vandeniu - išskleidė gėlytės žiedlapius vandenyje. Sodino svogūnus žemėje ir vandenyje, mokėsi juos prižiūrėti, minė mįsles ir minkles, piešė mįslių atsakymus.


UDCN1453 UDCN1454 UDCN1468 UDCN1456 UDCN1457 UDCN1458


   Paskutinę balandžio savaitę vaikučiai ruošėsi artėjančiai Motinos dienai. Mažesnieji priskynė pienių puokštę mamytei, vyresnieji iš pienių žiedų dėliojo širdelę ir žodį „MAMA“. Klausėsi pasakų, gražiausių eilėraštukų apie šeimą, mamą. Piešė mamos portretą, puošė rėmeliais. Klausėsi dainelės įrašo „Tau, mamyte“, dainavo ir piešė gražiausią žiedą mamai. Atšilus orams, mankštinosi lauke pagal auklėtojų pasiūlytus mankštų pavyzdžius.


UDCN1459 UDCN1467 UDCN1466


   Kiekvienas ikimokyklinukas individualiai pagal savo amžių plėtojo savo galias namuose, mokėsi savitvarkos. Vyresnieji noriai padėjo savo tėvams sėjant, sodinant, prižiūrint augalus ir kt. Su tėvelių pagalba pasirinkę ir atlikę įvairias užduotėles, darbelius, eksperimentus, stebėjimus, atsakymus į klausimus ir kitas veiklas, mielai fotografavo, filmavo ir siuntė auklėtojoms. Labai ačiū, Tėveliai, jums už tai.


UDCN1462 UDCN1463 UDCN1464 UDCN1465


Auklėtojos Valė Dženkauskienė ir Ingrida Slibinskienė, muzikos mokytoja Janina Burbienė

 

vrs

 smsm

Kontaktai:

Mokyklos kodas 190489549
Mokyklos adresas:

Liepų g. 39,
Keturvalakių mstl.,
Keturvalakių sen.,
70321, Vilkaviškio r. sav.

Tel. 8 342 41 616

El. paštas: 

Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.      

(C) Vikaviškio r. Kazimiero Baršausko mokykla-daugiafunkcis centras Keturvalakių skyrius 2012-2024. Free joomla templates | Pritaikė Giedrius Plečkaitis