Kovo mėnesio renginiai 2020

Spausdinti
Paskelbta: Pirmadienis, 30 kovo 2020

   Kovo 2-6 dienomis ikimokyklinio ugdymo grupės vaikai, padedami auklėtojų Valės Dženkauskienės, Ingridos Slibinskienės ir mokyklos logopedės Kristinos Vizbarienės, dalyvavo ,,Knygos savaitėje“, skirtoje Europos logopedo dienai paminėti. Vaikai mėgstamiausia pasaka išrinko ,,Raudonkepuraitę“. Rinkosi ir spalvino pasakos paveikslėlius. Sudėlioję pagal siužetą, surišo knygelę. Savaitės eigoje vaikai ne vieną kartą lankėsi bibliotekoje, ,,gydė“ savo grupės bibliotekėlės knygeles. Auklėtojų paraginti, vaikai žymiai aktyviau rinkosi, vartė, domėjosi knygomis. Stengėsi aiškiai, suprantamai reikšti mintis žodžiais.

UDCN1430 UDCN1431 UDCN1432 UDCN1433 UDCN1434

   Artėjant tarptautinei moters dienai UDC salėje buvo surengtas vakaras moterims ,,Šokiai ratu“. Juos vedė ,,Laimės namų“ įkūrėja Aušra Augutė. Lengvai įvaldę nesudėtingus žingsnelius, moterys ir merginos prisilietė prie įvairiaspalvės pasaulio tautų kultūros – nukeliavo į Graikiją, Airiją, Izraelį, Olandiją ir kt. šalis. Skambant įvairių tautų folklorinei muzikai, padavusios vienos kitoms rankas ir įsukę į ratą, pajuto bendrystę ir džiaugsmą, būnant kartu per judesį.

   Kovo 10 dieną prieš 90 metų gimė Justinas Marcinkevičius – vienas tų rašytojų, be kurio vardo jau niekada nebus įsivaizduojama lietuvių literatūros istorija, o be žodžių – mūsų tautinė savimonė. Mylimo rašytojo atmintį pažymėjo ir biblioteka surengusi literatūrinę parodą ,,Tegul į ateitį Tavo žodžiai veda“ ir garsinius skaitymus vaikams. Justino Marcinkevičiaus ,,Greitoji pagalba" mažiesiems bibliotekos lankytojams suteikė daug gražių emocijų.

UDCN1436 UDCN1435

   Kovo 11 dieną UDC salėje surengtas protų mūšis Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienos 30-mečiui paminėti. Susirinkusius dalyvius ir žiūrovus sveikino Keturvalakių seniūnijos seniūnas Gintautas Urbšys, geros nuotaikos linkėjo Karklinių kaimo bendruomenės pirmininkė Jolita Tekorienė. Renginį vedė kultūros renginių organizatorė Neringa Jankauskienė. Susibūrusios 5 komandos ,,5-SK“ , ,,Laisvės šaukliai“, ,,Greitos ir neįsiutęs“, ,,4 valakai“, ,,Kometos“ , ,,Centriukas“ atsakinėjo į klausimus apie Lietuvai žymias datas, asmenybes, vietas ir pan. Į daugiausiai klausimų atsakė ir mūšį laimėjo ,,5-SK“ komanda. Žiūrovams klausimų parengė ir uždavė Jolita Tekorienė. Renginio globėjas LR seimo narys Kęstutis Smirnovas.

UDCN1439 UDCN1438 UDCN1437

vrs

 smsm

Kontaktai:

Mokyklos kodas 190489549
Mokyklos adresas:

Liepų g. 39,
Keturvalakių mstl.,
Keturvalakių sen.,
70321, Vilkaviškio r. sav.

Tel. 8 342 41 616

El. paštas: 

Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.      

(C) Vikaviškio r. Kazimiero Baršausko mokykla-daugiafunkcis centras Keturvalakių skyrius 2012-2024. Free joomla templates | Pritaikė Giedrius Plečkaitis