Naujienos

Kelionės augina!

Paskelbta: Sekmadienis, 25 birželio 2023

  N1419m Keliaudamas turi galimybę pažinti vietovę, kurią lankai, pažinti tuos, kurie keliauja drauge, ir tikrai šį tą naujo sužinai apie save patį. Todėl kas gali būti geresnio mokslo metų pabaigoje, jei ne iššūkių reikalaujanti klasės išvyka? O šeštokams paskutinėje klasės kelionėje teko susidurti su ne vienu iššūkiu.
   Keliavome į karalių miestą – Krokuvą. Dauguma mokinių niekada nebuvo važiavę taip ilgai autobusu. Per tris dienas nukeliavome daugiau nei pusantro tūkstančio kilometrų! Į vieną pusę teko važiuoti apie dvylika valandų! Iššūkis tiek laiko uždaroje erdvėje išbūti su tiek daug žmonių, sugalvoti, ką veikti, ir galų gale, išsėdėti tiek laiko vienoje vietoje.
   Autobusu keliavome ne vieni, todėl reikėjo išmokti suprasti kartu keliaujančių poreikius, prie jų prisiderinti, išmokti patylėti, kai jau žodžiai negali pagelbėti. Labai gerai, kad kartu su mumis keliavo ir kelios mamos, kurių pagalbos prireikė ne vienam. Ačiū Daivai Andriušaitienei, Rimai Gražulienei ir Sandrai Valiūnaitei. Jų dėka vaikai jautėsi ir saugiau, ir smagiau.
   Lankydamiesi Krokuvoje, Vavelio rūmuose ir Veličkų druskų kasykloje, vaikai įsitikino, kad be anglų kalbos svetimoje šalyje keliauti labai sudėtinga. Kuriems ši kalba lengvai įkandama, buvo smagu gyvai bendrauti su gidais, viešbutyje, gatvėje, maitinimo ir prekybos vietose. Kiti suprato, jog reikia ir daugiau mokytis, ir būti drąsesniems.
   Daug kam tai buvo pirmoji nakvynė viešbutyje. Didelį įspūdį vaikams paliko ir tvarka, kurios reikia laikytis tokioje vietoje, ir švediško stalo tipo pusryčiai, ir galimybė pasimėgauti laisve gyvenant su pasirinktu draugu. Be to, kiek savarankiškumo įgūdžių sustiprinome galvodami, ką turime pasiimti su savimi, ką palikti viešbučio kambaryje, ką nusipirkti vakarienei, kaip apskirtai sutilpti į turimą biudžetą...
   Viešbutyje nakvojome kelias naktis. Pirmąjį vakarą rūpėjo išsimiegoti ir pailsėti. Antrąjį – kuo ilgiau pabūti drauge. Turėjome progą apibendrinti mokslo metus ir kelionę, pasidžiaugti vieni kitais, paatvirauti, vieni kitiems padėkoti.
Kelionės tikrai augina! Ūgtelėjom visi: ir vaikai, ir važiavusios kartu mamos, ir aš, kaip klasės vadovė.
   Sėkmingos ir prasmingos vasaros! Keliaukite, kai tik bus tokia galimybė. Drąsiai priimkite visus kelionių iššūkius, nes tik tada, kai juos įveiki, gali pajusti, kad augi.

Šeštokų klasės vadovė
Regina Gintautaitė-Aželskienė

 

N14190 N14191 N14192 N14193 N14194 N14195 N14196 N14197 N14198 N14199 N14200

Pridėti komentarą


Saugos kodas
Atnaujinti

vrs

 smsm

Kontaktai:

Mokyklos kodas 190489549
Mokyklos adresas:

Liepų g. 39,
Keturvalakių mstl.,
Keturvalakių sen.,
70321, Vilkaviškio r. sav.

Tel. 8 342 41 616

El. paštas: 

Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.      

(C) Vikaviškio r. Kazimiero Baršausko mokykla-daugiafunkcis centras Keturvalakių skyrius 2012-2024. Free joomla templates | Pritaikė Giedrius Plečkaitis