Naujienos

Vasaros poilsio stovykla ,,Aktyviai, draugiškai, saugiai“

Paskelbta: Ketvirtadienis, 15 birželio 2023

   N1418m Birželio 5–10 d. mūsų mokykloje vyko vasaros poilsio stovykla ,,Aktyviai, draugiškai, saugiai“.
   Pagrindinis vasaros stovyklos tikslas – organizuoti kūrybingą ir aktyvų poilsį, mokyti vaikus užmegzti draugiškus santykius, sukurti nuoširdžią, betarpišką atmosferą. Šių metų stovyklos programa buvo įdomi, veiklos įtraukiančios, o kiekviena diena vis kitokia.
   Vasaros stovykloje veiklas koordinavo socialinė pedagogė Sandra Valiūnaitė ir bibliotekininkė Vilija Urbšienė.
Pirmoji stovyklos diena prasidėjo nuo susipažinimo, kurio metu dalyviams buvo pristatoma stovyklos tvarka, taisyklės, saugos klausimai. Vėliau vaikams vyko kūrybinės dirbtuvės ,,Spalvų mozaika“. Jas vedė dailės mokytoja Laura Urbšytė. Užsiėmimų metu vaikai iš molio lipdė pirmą stovyklos knygos puslapį.
   Antrąją stovyklos dieną „Aktyviai“ sveikatos specialistė Ž. Čekanavičienė pravedė pirmosios pagalbos ir saugaus elgesio užsiėmimus. Vėliau buvo žaidžiamas ,,Futboliukas“, ,,Kamuolio žongliravimas“ ir kiti sportiniai žaidimai su M. Karpavičiumi. Vaikai turėjo aktyvią veiklą su dviračių būrelio ,,Judesys“ vadove N. Jankauskiene.
   Trečią dieną vaikai keliavo ,,Parausviu“ kartu su Šaulių būrelio vadu R. Kulboka. Ten statė palapines, mokėsi įžiebti ugnį, kėlėsi per upelį ir smagiai leido laiką.
   Ketvirtą dieną aplankėme Birštoną. Dalyvavome Birštono muziejaus edukacinėje veikloje ,,Įmink paslaptį ir surask lobį“.
   Penktą dieną veiklas tęsėme Marijampolėje: žiūrėjome filmą, aplankėme parkus, išbandėme edukacines veiklas Multicentre.
   Šeštadienį keliavome į Dzūkijos kraštą. Užsukome į Žuvinto biosferos rezervatą. Čia iš arčiau pažvelgėme į unikalų natūralios gamtos pasaulį. O pramogų parke ,,Tarzanija“, įsikūrusiame gamtos apsuptyje, šalia nuostabiai čiurlenančio Nemuno, vaikai aktyviai praleido dieną.
   Šios stovyklos metu dalyviai linksmai ir turiningai praleido laiką. Savaitė pralėkė akimirksniu ir liko tik vienas klausimas: ar kitąmet stovykla bus? Tikimės, kad taip.

Parengė socialinė pedagogė Sandra Valiūnaitė ir
bibliotekininkė Vilija Urbšienė

 

N14180 N14181 N14182 N14183 N14184

Pridėti komentarą


Saugos kodas
Atnaujinti

vrs

 smsm

Kontaktai:

Mokyklos kodas 190489549
Mokyklos adresas:

Liepų g. 39,
Keturvalakių mstl.,
Keturvalakių sen.,
70321, Vilkaviškio r. sav.

Tel. 8 342 41 616

El. paštas: 

Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.      

(C) Vikaviškio r. Kazimiero Baršausko mokykla-daugiafunkcis centras Keturvalakių skyrius 2012-2024. Free joomla templates | Pritaikė Giedrius Plečkaitis