Naujienos

Edukacinė išvyka į Vilnių

Paskelbta: Šeštadienis, 29 balandžio 2023

   N1410mSaulėtą balandžio 21 d. rytą 2 klasės mokiniai lydimi savo mokytojos Rimos ir mokyklos bibliotekininkės Vilijos aplankė sostinę – Vilnių. Mokiniai vyko į atvirų durų dieną Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijoje. Lydimi 3 kurso kariūno Jono Gudausko antrokai turėjo įdomią ekskursiją po Akademiją, pamatė, kur gyvena ir mokosi kariūnai, apsilankė sporto komplekse, susipažino su čia studijuojančiųjų buitimi, gyvenimo, laisvalaikio ir studijų sąlygomis, stebėjo kariūnų atliekamą parodomąją karinę operaciją, vaišinosi kareiviška koše, gėrė arbatą. Mokinius nustebino, kad šią Akademiją baigia ir buvęs mūsų mokyklos mokinys, mokytojos sūnus Martynas Dambrauskas, o 2000 m. VII absolventų laidos geriausias kariūnas Darius Mineika, gyvenęs Karkliniuose, taip pat baigęs mūsų mokyklą.
   Akademijoje susitikome su mūsų kraštiete, poetės Nijolės Miliauskaitės-Bložienės seserimi, Benita Miliauskaite. Visi drauge nuvykome į netoliese esančias Antakalnio kapines, uždegėme žvakelę prie poetės bei jos vyro taip pat poeto, dainų tekstų autoriaus Vytauto P. Bložės ir Sausio 13-ąją žuvusiųjų kapų.
   Grįždami užsukome prie Velnio duobės, užkopėme į Napoleono kepurę. Smagiai papietavę gamtoje, pilni gerų emocijų, naujų įspūdžių, grįžome į namus. Supratome, kad nors ir maža mūsų mokykla, bet augina drąsius ir garsius žmones.
2 klasės mokytoja Rima Dambrauskienė

 

N14100 N14101 N14102 N14103

Pridėti komentarą


Saugos kodas
Atnaujinti

vrs

 smsm

Kontaktai:

Mokyklos kodas 190489549
Mokyklos adresas:

Liepų g. 39,
Keturvalakių mstl.,
Keturvalakių sen.,
70321, Vilkaviškio r. sav.

Tel. 8 342 41 616

El. paštas: 

Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.      

(C) Vikaviškio r. Kazimiero Baršausko mokykla-daugiafunkcis centras Keturvalakių skyrius 2012-2024. Free joomla templates | Pritaikė Giedrius Plečkaitis