Naujienos

Edukacinė išvyka „Žvakių liejimas“

Paskelbta: Ketvirtadienis, 15 gruodžio 2022

  N1377m Gruodžio 9 d. 2 klasės mokiniai su mokytoja lankėsi Širvydų kaime esančioje Žibūdų sodyboje. Čia visus šiltai sutiko sodybos savininkė Rasa. Vaikai dalyvavo edukacinėje programoje „Žvakių liejimas“ ir gamino natūralaus vaško žvakes. Pirmąsias žvakes vaikai liejo į silikonines formas ir niekas nežinojo, kokią žvakelę pagamins. Daug džiaugsmo suteikė iš formų išimti vaško gaminiai. Vieni rado gyvūnėlius, kiti – gėlytes, o treti – šachmatų figūrų žvakeles. Vėliau buvo sukamos piramidinės žvakės iš natūralaus bičių vaško korio, puošiamos juostelėmis ir kaspinėliais. Sodybos savininkė Rasa ne tik atskleidė žvakių gamybos technologijas, bet ir papasakojo apie bičių gyvenimą, bitininkystės tradicijas, bičių produktų: medaus, bičių duonelės, pikio naudą žmogaus sveikatai. Vėliau visi gėrė žolelių arbatą, paskanintą medumi, vaišinosi sausainiais.
   Išvyka buvo įdomi ir prasminga, suteikė vaikams daug kūrybinio džiaugsmo. Pagamintas, kvepiančias medumi bei vašku žvakeles antrokai parvežė dovanų namiškiams, draugams.

2 klasės mokytoja Rima Dambrauskienė

 

N13770 N13771 N13772 N13773

Pridėti komentarą


Saugos kodas
Atnaujinti

vrs

 smsm

Kontaktai:

Mokyklos kodas 190489549
Mokyklos adresas:

Liepų g. 39,
Keturvalakių mstl.,
Keturvalakių sen.,
70321, Vilkaviškio r. sav.

Tel. 8 342 41 616

El. paštas: 

Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.      

(C) Vikaviškio r. Kazimiero Baršausko mokykla-daugiafunkcis centras Keturvalakių skyrius 2012-2024. Free joomla templates | Pritaikė Giedrius Plečkaitis