Naujienos

Paminėta Pasaulinė diena be tabako

Paskelbta: Antradienis, 31 gegužės 2022

  N1347m Kasmet gegužės 31 dieną Pasaulio sveikatos organizacija kviečia visus minėti Pasaulinę dieną be tabako, dalyvauti akcijose ir renginiuose prieš rūkymą, viešai palaikyti iniciatyvas, susijusias su tabako gaminių vartojimo mažinimu. Jų metu atkreipiamas visuomenės dėmesys į rūkymo žalą sveikatai bei kitas su tabako ir tabako gaminių vartojimu susijusias rizikas.
   Ši diena minima ir mūsų mokykloje. Visą gegužės mėnesį 5 - 8, 10 klasių mokiniai dalyvaudami akcijoje - žingsnių rinkimo iššūkyje „Ženk nerūkęs“ ir skaičiuodami žingsnius stiprino sveikos gyvensenos įgūdžius. Minint šią dieną Vilkaviškio r. savivaldybės visuomenės sveikatos biuro specialistė Žydrūnė Čekanavičienė parengė mokiniams viktoriną apie rūkymą, kurios tikslas - formuoti neigiamą požiūrį ir nuostatas į tabako paplitimą tarp vaikų, siekiant, kad kiekvienas suvoktų tai, jog rūkymas yra žalingas ir nemadingas. Atkreipiant dėmesį į vis labiau populiarėjančias elektronines cigaretes, mokiniams buvo paruošti ir išdalinti lankstinukai apie elektroninių cigarečių žalą žmogaus organizmui.
   Mokiniai aktyviai dalyvavo viktorinoje atsakinėdami į klausimus ir diskutuodami, pūtė muilo burbulus ir balionus dalindamiesi gera nuotaika ir pripažino, kad įdomiau ir geriau pūsti balionus, o ne dūmus. Šio renginio tikslas – atkreipti mokinių dėmesį į rūkymo problemą, jos daromą nepataisomą žalą žmogaus organizmui.
   Renginį organizavo socialinė pedagogė Edita Vaickelionienė ir Vilkaviškio r. savivaldybės visuomenės sveikatos biuro specialistė Žydrūnė Čekanavičienė.

 N13470 N13471 N13472 N13473

 

Pridėti komentarą


Saugos kodas
Atnaujinti

vrs

 smsm

Kontaktai:

Mokyklos kodas 190489549
Mokyklos adresas:

Liepų g. 39,
Keturvalakių mstl.,
Keturvalakių sen.,
70321, Vilkaviškio r. sav.

Tel. 8 342 41 616

El. paštas: 

Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.      

(C) Vikaviškio r. Kazimiero Baršausko mokykla-daugiafunkcis centras Keturvalakių skyrius 2012-2024. Free joomla templates | Pritaikė Giedrius Plečkaitis