Naujienos

Užsienio kalbos – modernaus žmogaus palydovės

Paskelbta: Sekmadienis, 03 spalio 2021

   N1293mRugsėjo 26 d. minima Europos kalbų diena. Šiais metais – jubiliejinė 20 metų sukaktis. Europos kalbų dieną paminėjo ir mūsų 2 – 4 klasių mokiniai kartu su anglų kalbos mokytoja Vida Senkuviene ir bibliotekininke Vilija Urbšiene. Mokiniai žiūrėjo filmukus, kuriuos aptarė, klausė kitų šalių mokytojų, demonstruojančių savo kalbinius gebėjimus. Ne vieno veide išvydome nuostabą, kaip galima kalbėti 5-6 užsienio kalbomis. Kada ir kaip jas galima spėti išmokti? Mokiniams buvo pasiūlytos ir kūrybinės užduotys: sukurti jubiliejui skirtą emblemą, pasirinktą žmogaus siluetą ar medžio lapą nuspalvinti Europos šalių vėliavų spalvomis ir užrašyti pasirinktą žodį tos šalies kalba.
    Vyresnių klasių mokiniai taip pat diskutavo apie kalbų naudą su rusų kalbos mokytoja Roma Jasinauskiene. Mokiniai kūrė iliustracijas sąsajoms su rusų kalba, rašė trumpus komentarus.
   Ne vienam vis dažniau tenka įsitikinti, jog kalbų mokėjimas suteikia galimybes turėti platesnį socialinį tinklą, rasti naujų kontaktų ir draugų. Jei nori atnaujinti turimas žinias ar įgyti naujas, kalbiniai įgūdžiai yra esminiai tiek dėl naujausios informacijos prieinamumo, tiek dėl galimybių mokytis kitose šalyse ar nuotoliniu būdu. Šios galimybės vis labiau vilioja kiekvieną. Net neabejojam, jog kalbų mokymasis skatina protinį aktyvumą ir gyvybingumą.
Ir tai dar ne viskas. Kalbų mokymasis turi estetinę reikšmę. Daugelis pritartų, kad egzistuoja kalbų grožis – romantiškoji prancūzų kalba, aistringoji italų kalba, temperamentingoji ispanų kalba. Kiekviena kalba graži vis kitaip, todėl mus praturtina ir leidžia geriau pajusti kitą kultūrinį identitetą ir visą likusį pasaulį.
   Tad lieka tik nuspręsti, kuri iš kalbų galėtų tapti tavo gyvenimo palydove. O gal pagalbininke?

Anglų kalbos mokytoja metodininkė Vida Senkuvienė

 

N12930 N12931 N12932 N12933

Pridėti komentarą


Saugos kodas
Atnaujinti

vrs

 smsm

Kontaktai:

Mokyklos kodas 190489549
Mokyklos adresas:

Liepų g. 39,
Keturvalakių mstl.,
Keturvalakių sen.,
70321, Vilkaviškio r. sav.

Tel. 8 342 41 616

El. paštas: 

Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.      

(C) Vikaviškio r. Kazimiero Baršausko mokykla-daugiafunkcis centras Keturvalakių skyrius 2012-2024. Free joomla templates | Pritaikė Giedrius Plečkaitis