Naujienos

Jaunųjų gamtininkų veiklos

Paskelbta: Antradienis, 22 birželio 2021

  N1288m Baigiantis mokslo metams, paskutinio užsiėmimo metu „Jaunųjų gamtininkų“ būrelio nariai aptarė veiklas. O jų iš tikrųjų būta įvairių. Labiausiai vaikai prisiminė ir aptarė neseniai patirtus įspūdžius, veiklas, kurios vyko pavasarį: „Mano augintinis“, „Miegančių kirminų prižadinimas“, „Kelionė po vandenyno dugną ir tulpių išaustus laukus“, „Bandymas su vandeniu“, „Linksmasis dramblys“, „Stebuklinga lazdelė“, „Gamtoje visiems smagu“.
   Pradinukai prisiminė, kaip jiems buvo linksma ir smagu „žadinti“ kirminus, žiūrėti, kaip „kirminai“, pagaminti iš popieriaus, „atgijo“, sukosi, raitėsi. Taip pat mokiniai smagiai leido laiką būrelyje su savo augintiniais, juos pristatė: pasakė vardus, pomėgius, kaip įsigijo, nurodė būdo bruožus. Ne visi gyvūnai šią dieną noriai dalyvavo veikloje, buvo ir tokių, kurie slėpėsi, vengė bendravimo. Žiūrėdami LRT mediatekoje „Gustavo enciklopedijos“ laidą vaikai keliavo po vandenyno dugną bei tulpių išaustus laukus. Vėliau filmus aptarė, atliko bandymus su vandeniu ir spalvomis.
   Būrelio nariai yra tikri gamtos mylėtojai, tad mielai leidžia laiką gamtoje. Vaikams teko tiek paprasta, tiek ir neįprasta užduotis suskaičiuoti, kiek saujoje telpa akmenukų. Pradinukai išsiaiškino priežastis, nulėmusias skirtingą akmenukų skaičių delnuose. Na, o daugiausiai šiltų, netikėtų emocijų suteikė linksmasis dramblys ir stebuklinga burtų lazdelė, kuria užburti drugeliai mus nuskraidino į vasarą.
   Ačiū pirmokų tėveliams už pagalbą pasiruošiant veikloms. Visiems būrelio lankytojams linkiu geros vasaros, šiltų, neužmirštamų įspūdžių gamtoje.

Būrelio vadovė Rima Dambrauskienė

 

N12880 N12881 N12882 N12883

Pridėti komentarą


Saugos kodas
Atnaujinti

vrs

 smsm

Kontaktai:

Mokyklos kodas 190489549
Mokyklos adresas:

Liepų g. 39,
Keturvalakių mstl.,
Keturvalakių sen.,
70321, Vilkaviškio r. sav.

Tel. 8 342 41 616

El. paštas: 

Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.      

(C) Vikaviškio r. Kazimiero Baršausko mokykla-daugiafunkcis centras Keturvalakių skyrius 2012-2024. Free joomla templates | Pritaikė Giedrius Plečkaitis