Naujienos

Netradicinės veiklos penktokus vienija ir suteikia gerų emocijų

Paskelbta: Sekmadienis, 02 gegužės 2021

  N1278m Tradicines klasės valandėles paįvairinti kūrybingais sprendimais, kurie suteiktų auklėtiniams gerų emocijų, stiprintų tarpusavio santykius, sutelktų klasės kolektyvą, nemažas iššūkis klasių vadovams ugdymą organizuojant nuotoliniu būdu. Tačiau ši misija įmanoma!
   Ieškant kelio į vaiko gerą emocinę savijautą penktoje klasėje nuolat organizuojamos netradicinės popietės, kurios suburia visus klasės vaikus bei jų klasės vadovę kūrybingai bendrai veiklai. Tam išradingai išnaudojama namų aplinka.
Viena iš popiečių „Tarp mūsų ir augintiniai“, kuri vyko vasario mėnesį, atskleidė, kad penktoje klasėje visi vaikai namuose turi augintinius. Įdomiausios buvo auklėtinių papasakotos istorijos, kaip vienas ar kitas gyvūnas atsirado jų namuose: vieni savo augintinius tiesiog priglaudė, radę juos gatvėje ar užklydusius į kiemą, kiti juos gavo kaip ilgai svajotą dovaną, treti tiesiog nusipirko. Tačiau kiekvienas gyvūnėlis jiems teikia džiaugsmą, paguodžia ar pralinksmina, kai liūdna. Netrūksta ir augintinių padarytų išdaigų.
   „Gaminame kartu, valgome atskirai“ dar viena netradicinė veikla. Jos metu penktokai gamino savo mėgstamą greitai paruošiamą patiekalą. O juk salotos skanu, greita, sveika. Nuotolinio susitikimo metu besidalinant savo receptais, linksmai besišnekučiuojant apie maistą vaisių ar daržovių salotos pagamintos labai greitai. Vieni salotas gamino su daržovėmis ir žuvimi, kiti vaisius su jogurtu ar sultimis, dar kiti su savo mėgstamu padažu ir prieskoniais. Kas sugebėjo ir „jaučio akių“ išsikepti. Ne tik pagaminti, bet ir patiekti reikia mokėti, nusprendė „virtuvės šefai“ penktokai ir papuošė gamintas salotos kaip tik išmanė. Gražu ir skanu! O valgyti kartu dar ir įdomiau.
   ,,Linksma, smagu, išradinga.” Vienbalsiai pritaria penktokai tokioms veikloms. Taigi gerą emocinę būseną, artimus bei draugiškus kolektyvo tarpusavio santykius kuria maži kasdieniai dalykai, kuriuos darome kartu.
   Mokinių gamintus patiekalus ir daugiau netradinių veiklų akimirkų galite pamatyti mokyklos Facebook paskyroje.
5 klasės vadovė Aušra Biskienė

 

N12780 N12781 N12782

Pridėti komentarą


Saugos kodas
Atnaujinti

vrs

 smsm

Kontaktai:

Mokyklos kodas 190489549
Mokyklos adresas:

Liepų g. 39,
Keturvalakių mstl.,
Keturvalakių sen.,
70321, Vilkaviškio r. sav.

Tel. 8 342 41 616

El. paštas: 

Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.      

(C) Vikaviškio r. Kazimiero Baršausko mokykla-daugiafunkcis centras Keturvalakių skyrius 2012-2024. Free joomla templates | Pritaikė Giedrius Plečkaitis