Naujienos

Jaunieji gamtininkai nesnaudžia

Paskelbta: Trečiadienis, 31 kovo 2021

  N1267m Spalvingas ir aktyvus gamtos mylėtojų gyvenimas. Jie aktyviai pluša visais metų laikais.
   Jei manėte, kad burbulus pūsti galima tik vasarą, klystate! Jaunieji gamtininkai atliko eksperimentą su muilo burbulu žiemą. Tik gaila, kad sušalęs, jis gyvavo labai trumpai ir parsinešti į namus nė vienam nepavyko.
   Žiema tikras išbandymų metas gamtoje, nelengvas metas ir paukšteliams, ir žvėreliams, tad pradinukai ištiesė pagalbos ranką sparnuočiams, gamino lesyklėles ir kabino prie namų. Mokiniai fotografavo žiemos vaizdus, stebėjo žvėrelių pėdsakus sniege. Išgirdę arbatos atsiradimo legendą, susipažinę su šio gėrimo tradicijomis visi drauge mėgavosi savo mėgstamiausia arbata. Virtualioje knygų šventėje įdėmiai klausėsi rašytojos Eglės Ramoškaitės pokalbio su gamtininku ir rašytoju Selemonu Paltanavičiumi apie spalvas gamtoje bei knygų puslapiuose, susipažino su naujausia rašytojo literatūrine pasaka mažiesiems „Kas nudažo pasaulį“.
   Baigėsi paukštelių ir žvėrelių vargai. Žemėje karaliauja pavasaris, kurį sveikina iš tolimųjų kraštų grįžtantys paukščiai. Jaunieji gamtininkai tai pat nesnaudžia – prasidėjo sėjos metas. Visi, pasiraitoję rankoves, kibo į darbą ir savo namus papuošė „kvapiosiomis“ palangėmis, ant kurių pirmiausiai įsikūrė jo didenybė svogūnas, kuris yra akylai stebimas kiekvieną dieną: kada pradėjo leisti laiškus, kiek laiškai paaugo per dieną, per savaitę. Šalia svogūno įsikūrė ir į saulę stiebiasi salotų, ridikėlių, pomidorų daigai. Mokiniai stebi, kaip iš morkos liekanos randasi nauja morka.
   Na, o žinojote, kad į vandenį pamerktos gėlės gali nusidažyti įvairiomis spalvomis? Jaunieji gamtininkai tai žino ir gali jums papasakoti, kaip tai galima padaryti.

Būrelio vadovė Rima Dambrauskienė

 

N12670 N12671 N12672 N12673 N12674 N12675

Pridėti komentarą


Saugos kodas
Atnaujinti

vrs

 smsm

Kontaktai:

Mokyklos kodas 190489549
Mokyklos adresas:

Liepų g. 39,
Keturvalakių mstl.,
Keturvalakių sen.,
70321, Vilkaviškio r. sav.

Tel. 8 342 41 616

El. paštas: 

Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.      

(C) Vikaviškio r. Kazimiero Baršausko mokykla-daugiafunkcis centras Keturvalakių skyrius 2012-2024. Free joomla templates | Pritaikė Giedrius Plečkaitis