Naujienos

„Sąmoningumo didinimo mėnuo BE PATYČIŲ 2021“

Paskelbta: Pirmadienis, 29 kovo 2021

  N1265m Emocinės paramos tarnyba „Vaikų linija“ kovą paskelbė sąmoningumo didinimo mėnesiu „Be patyčių 2021″. Šios iniciatyvos, prie kurios prisijungė ir mūsų mokykla, tikslas ‒ sutelkti vaikų dėmesį į patyčių problemos aktualizavimą ir jos sprendimo būdus. „Vaikų linija“ kvietė praleisti progą pasityčioti, tad mūsų mokyklos 5-6 klasių mokiniai etikos pamokos metu kūrė frazes, paveikslėlius, kuriomis įvardino kas jiems padeda susilaikyti nuo patyčių bei išvengti kitą skaudinančio ir žeminančio elgesio.
   Mokyklos soc.pedagogė valandėlių metu, ZOOM platformoje su 5-9 klasių mokiniais diskutavo įvairiomis temomis.
   Su 5 klasės mokiniais diskutavo apie tai, kas gali padėti spręsti patyčias. Aptarta patyčių situacija ir diskutuota šiais klausimais: kaip patyčių situacijoje jaučiasi skriaudžiamas vaikas, ar jis gali padėti sau, ar gali jam padėti draugai, klasiokai, tėvai ir mokytojai. Taip pat aptarti ir kiti pagalbos būdai („Vaikų linija“, „Patyčių dėžutė“ elektroninė platforma).
   Su 6 ir 7 klasės mokiniais kalbėta tema „Mokiniai, patyčios ir internetas: kas už ką atsakingas? Susitikimo metu, buvo nagrinėta „Mariaus istorija“, o atsakomybės diagramoje mokiniai sužymėjo kiek procentų atsakomybės teko kiekvienam istorijos veikėjui. Vyko diskusija kuo ir kodėl diagramos skirtingos, kaip derėtų elgtis istorijos veikėjams bei aptarti realūs sprendimo būdai.
   Mūsų santykiai su savimi, požiūris į save labai lemia tai, kiek jaučiamės vertingi. Pasitikėjimą savimi ir savivertę stiprina įvairūs geri dalykai, kuriuos galime sau pasakyti, ar sau padaryti. Tuo tikslu su 8-os klasės mokiniais buvo kalbama apie savivertę per santykį su savimi ir kitais. Taip pat mokiniai atliko užduotis, kuriose reikėjo pažymėti tuos dalykus, kurie jų manymu kelia jų savivertę ar tiesiog padeda pasijausti geriau.
   Su 9-os klasės mokiniais diskutuota tema „Parodykime pagarbą kitiems ir sau pačiam“. Su mokiniais kalbėta apie tai, kaip mes parodome pagarbą kitiems bei, kaip mes parodome, jog gerbiame save. Taip pat mokiniai atliko užduotis, kurių atsakymais pasidalino ir su klasės draugais bei juos aptarėme.
   Tikiuosi, kad šiose veiklose aktyviai dalyvavę mokiniai taps sąmoningesni ir ne tik patys nesityčios iš bendraamžių, bet ir žinos, ką daryti patyrus ar pastebėjus patyčias.
Mokyklos soc.pedagogė.

 

N12650 N12651 N12652 N12653 N12654 N12655 N12656 N12657 N12658 N12659 N12660

Pridėti komentarą


Saugos kodas
Atnaujinti

vrs

 smsm

Kontaktai:

Mokyklos kodas 190489549
Mokyklos adresas:

Liepų g. 39,
Keturvalakių mstl.,
Keturvalakių sen.,
70321, Vilkaviškio r. sav.

Tel. 8 342 41 616

El. paštas: 

Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.      

(C) Vikaviškio r. Kazimiero Baršausko mokykla-daugiafunkcis centras Keturvalakių skyrius 2012-2024. Free joomla templates | Pritaikė Giedrius Plečkaitis