Naujienos

NAMŲ DARBAI KITAIP ARBA “PAST SIMPLE ON THE SNOW“

Paskelbta: Trečiadienis, 03 kovo 2021

  N1257m „Į sąsiuvinį parašyti...“– tai taip nuobodu kiekvieno mokinio ausiai. O jei kitaip – ,,Išėję į kiemą, pasiėmę kitokį rašiklį ant sniego parašykit...“. Taip, galvoje iš karto pradeda suktis mintys: kur eisiu, su kuo rašysiu, kaip man pavyks?
   Ši užduotis teko 6 klasės mokiniams. Žinoma, jie mėgsta savo žinias pasitikrinti įvairiose virtualiose platformose, nes tai jau tapo norma. Bet juk taip pabodo tie ekranai... Baltas lapas kieme – tikrai patrauklesnė vieta atlikti namų darbus. Taigi, mokiniai rašė ant „balto lapo“ taip, kaip kiekvienas sugalvojo: vieniems pasitarnavo storesnė šaka, kiti pasigamino spalvoto rašalo. Ir namų užduotys atliktos puikiai. Toliau – jau kūrybinis-praktinis procesas. Parašyti žodžiai sugulė į mokinių sukurtas istorijas. Vieni pasitelkė savo kasdienines patirtis, kiti gal perskaitytos knygos siužeto nuotrupas ar tiesiog kūrė trumpą situaciją čia ir dabar. Taip mokiniai įtvirtino netaisyklingų veiksmažodžių būtojo laiko formas. Paprastai bet neįprastai.
   Tokioms užduotims surasti idėjų kartais, atrodo, daug ir nereikia. Belieka tik apsidairyti aplinkui akylesniu žvilgsniu, įvertinti tai iš vaiko pozicijos, kas jam būtų įdomu. O gal ir pačiam mokytojui ne pro šalį pasijusti vaiku, nors trumpam?

Anglų kalbos mokytoja metodininkė Vida Senkuvienė

 

N12575 N12576 N12577 N12578

Pridėti komentarą


Saugos kodas
Atnaujinti

vrs

 smsm

Kontaktai:

Mokyklos kodas 190489549
Mokyklos adresas:

Liepų g. 39,
Keturvalakių mstl.,
Keturvalakių sen.,
70321, Vilkaviškio r. sav.

Tel. 8 342 41 616

El. paštas: 

Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.      

(C) Vikaviškio r. Kazimiero Baršausko mokykla-daugiafunkcis centras Keturvalakių skyrius 2012-2024. Free joomla templates | Pritaikė Giedrius Plečkaitis