Naujienos

Kelionė į Kelmės dvarą

Paskelbta: Pirmadienis, 03 gruodžio 2018

   N1061m Pagal tradiciją Kūčių vakarą mus aplanko magiškos jėgos, įvairios dvasios ir vaiduokliai, pasirengę užmegzti su mumis kontaktą. Tai žinojo dar mūsų protėviai, todėl būtent tuo laikotarpiu burdamiesi ir stengėsi sužinoti savo ateitį.
   Panorę susipažinti su Kalėdų šventimo senovėje papročiais ir tradicijomis, pradinių klasių mokiniai gruodžio 3 dieną išsiruošė į kelionę. Nei toli, nei arti – į Kelmę! Ten laukė edukacinė programa „Kalėdiniai burtai Kelmės dvaro rūsių prietemoje“.
   Kokie įvairūs būrimai visą pokalėdinį laikotarpį gyvuoja nuo senų senovės, mokiniams papasakojo Kelmės dvaro ponia. Paskui vyko Kalėdinių burtų praktinis išbandymas, kur visi buvo mokomi tradicinių kalėdinių būrimų. Dalyviai išbandė įvairius spėjimus: iš žirnių skaičiavimo, šiaudų traukimo, pėdavimo, batų metimo, šešėlių stebėjimo, pagal paukščių lesinimą (Būrimą atliko tikras gaidys!), su veidrodžiu ir kt. Po burtų kitoje rūsio patalpoje žibalinių lempų šviesoje sėdėdami prie stalo ragavo kalėdinio žemaitiško torto.       Vėliau susitiko su seneliu Kalėda, po dvaro kiemą pasivažinėjo brika.
   Grįždami namo daugelis svajojo, kokius burtus išbandys Kūčių naktį.
Parengė pradinių klasių vyresnioji mokytoja Jolanta Puskunigienė

 N10610 N10611 N10612 N10613

Comments are now closed for this entry

vrs

 smsm

Kontaktai:

Mokyklos kodas 190489549
Mokyklos adresas:

Liepų g. 39,
Keturvalakių mstl.,
Keturvalakių sen.,
70321, Vilkaviškio r. sav.

Tel. 8 342 41 616

El. paštas: 

Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.      

(C) Vikaviškio r. Kazimiero Baršausko mokykla-daugiafunkcis centras Keturvalakių skyrius 2012-2024. Free joomla templates | Pritaikė Giedrius Plečkaitis