Knygų skaitymas teikia auginančią bei puoselėjančią galią

Spausdinti
Paskelbta: Penktadienis, 06 gruodžio 2019

   Vaikas su malonumu skaitantis knygą – reiškinys, kuriuo džiaugiasi ir mokytojai, ir tėvai.
   Skaitymas yra nuostabus ir prasmingas, o geros knygos gyvenimui duoda džiaugsmą ir paguodą, išaiškina gyvenimo tiesą bei moko gyventi ir suprasti kitus. Taip apibendrindami kalbėjo penktos klasės mokiniai, kurie gruodžio 6 d. lietuvių kalbos pamokose (mokytoja Aušra Biskienė) dalinosi įspūdžiais apie savarankiškai perskaitytas knygas. Visi mokiniai kūrybingai, originaliai ir prasmingai parengė pristatymus. Kiekvienas knygos skaitytojas perteikė knygos turinį bei pagrindines vertybes, apibūdino veikėjus, pateikė rekomendacijas, kas galėtų skaityti jo pristatytą knygą. Penktokai domėjosi draugų pasakojimais, aktyviai uždavinėjo klausimus, smalsavo ir domėjosi draugų paruoštais kūrybiniais darbais. Po pristatymų dalyvavo „knygų mugėje“, kurios metu galėjo „įsigyti“ tris labiausiai suintrigavusias knygas.
   Taigi šioje skaitymo džiaugsmo kupinoje pamokoje buvo daug kalbama apie knygos vertę. Tokie skaitytojai, kaip penktokai, skaitydami knygas patiria galią, kurią turi tik vaizduotė, – auginančią bei puoselėjančią.

Parengė lietuvių kalbos mokytoja Aušra Biskienė

N11769

Comments are now closed for this entry

vrs

 smsm

Kontaktai:

Mokyklos kodas 190489549
Mokyklos adresas:

Liepų g. 39,
Keturvalakių mstl.,
Keturvalakių sen.,
70321, Vilkaviškio r. sav.

Tel. 8 342 41 616

El. paštas: 

Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.      

(C) Vikaviškio r. Kazimiero Baršausko mokykla-daugiafunkcis centras Keturvalakių skyrius 2012-2024. Free joomla templates | Pritaikė Giedrius Plečkaitis