„KarTu“

Spausdinti
Paskelbta: Trečiadienis, 13 lapkričio 2019

Straipsnių sąrašas

   „KarTu” – tai 2019 m. lapkritį startavęs pilietinis projektas, organizuojamas žiūrovų išlaikomos Laisvės TV. Projekto misija – padėti spręsti moksleiviams jiems aktualius emocinės ir psichinės sveikatos klausimus nuo savo emocijų, tarpusavio santykių supratimo iki socialinių tinklų tobulumo iliuzijos ar profesijos pasirinkimo.
   Projekte dalyvauja 25 mokyklos, esančios kaimiškose vietovėse. Per dvejus mokslo metus bus įvykdyta 250 susitikimų, į kuriuos keliaus lektoriai, gebantys kalbėti, diskutuoti, patarti ar atsakyti į klausimus, kuriuos jaunuoliams ne visada drąsu užduoti savo artimoje aplinkoje. Projektas finansuojamas ES lėšomis.
   Projekto ,,Kartu“ koordinacinė grupė mokykloje: vyresnioji dailės ir technologijų mokytoja, UK koordinatorė Laura Urbšytė, vyresnioji lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja Aušra Biskienė, bibliotekininkė Vilija Urbšienė.


   Atviras ir įkvepiantis susitikimas su Rasa Jusionyte

   Nuo šių mokslo metų mokykla dalyvauja ES finansuojamame projekte „KarTu”. Tai 2019 m. lapkritį startavęs pilietinis projektas, organizuojamas žiūrovų išlaikomos Laisvės TV. Projekto misija – padėti spręsti moksleiviams jiems aktualius emocinės ir psichinės sveikatos klausimus nuo savo emocijų, tarpusavio santykių supratimo iki socialinių tinklų tobulumo iliuzijos ar profesijos pasirinkimo. Projekte dalyvauja 25 šalies mokyklos, esančios kaimiškose vietovėse. Per dvejus mokslo metus iš viso bus įvykdyta 250 susitikimų, į kuriuos keliaus lektoriai, gebantys kalbėti, diskutuoti, patarti ar atsakyti į klausimus, kuriuos jaunuoliams ne visada drąsu užduoti savo artimoje aplinkoje. Projektą mokykloje koordinuoja mokytoja Laura Urbšytė.
   Lapkričio 12 d. 7, 8 ir 10 klasių mokiniai susitiko su jauna, iniciatyvia, drąsia bei kūrybinga asmenybe. Svečiuose buvo 28-erių metų laidos „Nebegėda“ vedėja, projekto „Ką žmonės dirba?“ įkūrėja, laidos „Žinių radijuje“ vedėja, renginių „Ką darai, daryk gerai“ organizatore bei tarptautinio žurnalo apie mylimo darbo radybas ir miestą, video tinklaraščių kūrėja Rasa Jusionyte. Į susitikimą su mokiniais mergina atvyko ne viena. Kaip prisistatydama pasakojo Rasa J., ją visur lydi jos augintinis šuo Mažius, kuris padeda jai sumažinti stresą.
   Susitikimo tema „Kūniškumas. Kaip priimti ir mylėti save“. Pokalbio metu ji pasidalino savo mintimis apie vaikystėje patirtas patyčias, apie savęs nemylėjimą bei nepasitikėjimą. Taip pat dalinosi patirtimi renkantis profesiją, o vėliau ir mėgstamą darbą. Mergina teigė, kad labai svarbu „įsiklausyti“, ką mums sako mūsų kūnas. Tai padeda priimti geriausius ir protingiausius sprendimus.
   Po susitikimo lietuvių kalbos mokytoja Regina Gintautaitė-Aželskienė dėkojo Rasai už susitikimą: „Jis buvo kitoks: labai artimas, labai šiltas... Patiko atviras pasidalijimas ne tik sėkmėmis, bet ir gyvenimiškais suklupimais. Patiko patarimai, kaip mylėti save, kuo praturtinti tarpusavio bendravimą, kaip siekti užsibrėžtų tikslų“.

 Parengė mokytoja Aušra Biskienė

kartu1 kartu2 kartu3


   Įdomus ir įkvepiantis susitikimas su Emu Griciumi

   Ar socialiniai tinklai gali iškreipti mūsų požiūrį į realybę? Kaip nesijausti blogai žvelgiant į tobulą „Instagram“ istorijų pasaulį? Kaip kritiškai vertinti socialinių tinklų tobulo gyvenimo iliuziją? Į šiuos ir kitus, aktualius klausimas, atsakymų ieškojo, patirtimi bei mokslinių tyrimų išvadomis dalinosi profesionalus lektorius, verslininkas Emas Gricius susitikime su 7, 8 ir 10 klasių mokiniais sausio 27 dieną.
   Susitikimo metu, lektorius pabrėžė, kad laimė, kuria dalinamės viešai, tėra mažos viso paveikslo detalės, o pilną gyvenimo dėlionę sudaro viskas, ne tik tai, ką matome Facebook‘e. Jei žmogus šypsosi nuotraukoje, gal jis tik tą akimirką nusišypso? O gal apskritai tai suvaidinta?.. Lektorius ragino nepamiršti, kad yra ir realus gyvenimas – ,,būkime jame čia ir dabar, kai vyksta kažkas svarbaus ir įdomaus. Dalyvaukime savo gyvenime taip aktyviai, kaip mokame dalyvauti virtualybėje“.
Parengė UK koordinatorė Laura Urbšytė

N11930 N11931


   Vasario 25 dieną 1 ir 2 klasių mokiniai buvo pakviesti į susitikimą su dainininke Monika Linkyte. Tai jau ketvirtas mokinių susitikimas šiais mokslo metais pagal projektą ,,Kartu”, kurį vykdo VšĮ ,,Laisvės TV”.
Su mokiniais dainininkė kalbėjosi apie emocijų valdymą, aiškinosi kodėl jaučiame sunkius jausmus ir kaip juos išreiškiame. Pašnekovė su vaikais dalinosi mintimis, kaip atrodo, kokios spalvos yra baimė, liūdesys, nerimas, džiaugsmas. Taip pat parinko šiems jausmams išreikšti žodžius bei dainas.
   Susitikimo metu Monika Linkytė dalinosi jautriais savo išgyvenimais. Ji prisiminė savo vaikystę ir kelią į muzikinį gyvenimą – dainavo nuo mažens, paauglystėje daug važinėjo po konkursus, dalyvavo vaikų Eurovizijoje. Su vaikais dainininkė pasidalino ir pačios naujausios dainos įrašu, kuris pasirodys tik kovo mėnesį. Prieš išsiskiriant Monika Linkytė atsakinėjo į vaikų klausimus, mielai dalino autografus bei nusifotografavo su visais norinčiais.

Parengė mokytoja Aušra Biskienė

 

N11990 N11991 N11992 N11993

vrs

 smsm

Kontaktai:

Mokyklos kodas 190489549
Mokyklos adresas:

Liepų g. 39,
Keturvalakių mstl.,
Keturvalakių sen.,
70321, Vilkaviškio r. sav.

Tel. 8 342 41 616

El. paštas: 

Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.      

(C) Vikaviškio r. Kazimiero Baršausko mokykla-daugiafunkcis centras Keturvalakių skyrius 2012-2024. Free joomla templates | Pritaikė Giedrius Plečkaitis