Straipsniai

ERASMUS+ projekto koordinatorių susitikimas Lietuvoje

Spausdinti
Paskelbta: Ketvirtadienis, 03 gruodžio 2015

    Sekmadienį  koordinatoriai kartu su keletu  mokytojų ir gidu pasivaikščiojo po Vilnių, kur  aplankė žymiausias vietas. Šventiškai pasipuošusi sostinė nepaliko abejingų. Prie eglutės šurmuliuojančioje tautodailininkų mugėje svečiai ne tik žavėjosi jų darbais, bet ir įsigijo mielų dovanų savo šeimos nariams bei kolegoms. Mūsų meistrų nagingumas svečiams paliko didelį įspūdį. Pakeliui namo aplankėme Trakų pilį, tiesa, jau skendinčią  žibintų šviesoje. Tačiau ir čia lydėjo pakili nuotaika.

   Atvykusius į mokyklą koordinatorius įvairiomis užsienio kalbomis pasveikino mūsų mokyklos mokiniai. Svečiams skambėjo lietuvių liaudies dainos, kurias atliko mokytojos I. Žebrauskienės suburti mokiniai.

   Koordinatorių grupės darbo metu pasidžiaugta visų šalių partnerių nuveiktais darbais, pasidalinta idėjomis ir patarimais vieni kitiems. Vėliau svečiai bendravo su mokiniais, dalyvavo pamokose, diskutavo su kolegomis jiems rūpimais klausimais. Vokietijos Brėmeno pradinės mokyklos direktorė, projekto koordinatorė Christa Brokate-Golinski mūsų 3 klasės mokiniams, kurie rugsėjo mėnesį viešėjo Brėmene,  perdavė savo mokinių rašytus laiškus. Ji akcentavo, jog mes nuolat turime plėsti savo mokinių akiratį ir jų supratimą, jog nesaugodami aplinkos, prarasime vieni kitus.  

   Lapkričio 30 d. visus delegacijos narius priėmė Vilkaviškio rajono meras A. Neiberka bei Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėja A. Finagėjevienė. Jie svečiams trumpai pristatė mūsų rajoną bei įteikė atminimo dovanas.

   Po to svečiai turėjo galimybę susipažinti su senaisiais lietuvių liaudies amatais ir patys juos išbandyti.  „Virbalio vartų“ bendruomenės namuose vieni išsikepė savo duonos kepalėlį, kiti nusižiedė puodelį, kas norėjo, išmėgino audimo stakles, nusiliejo žvakę ar nusivijo draugystės apyrankę.

   Atsisveikinimo vakarą svečiai negailėjo padėkos žodžių už šiltą ir nuoširdų priėmimą.  Diskusijų, pokalbių metu išryškėjo, jog šiuolaikinis jaunas žmogus turi suprasti, kad  be dalijimosi, pagarbos, be rūpesčio vienas kitu, pradedant ir mažiausiu augalu ar vabalu, mes neišgyvensime. Turime visi europiečiai suremti pečius ir kartu spręsti problemas, kad ir kokios jos bebūtų.

Vyresnioji anglų kalbos mokytoja Vida Senkuvienė

Comments are now closed for this entry

vrs

 smsm

Kontaktai:

Mokyklos kodas 190489549
Mokyklos adresas:

Liepų g. 39,
Keturvalakių mstl.,
Keturvalakių sen.,
70321, Vilkaviškio r. sav.

Tel. 8 342 41 616

El. paštas: 

Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.      

(C) Vikaviškio r. Kazimiero Baršausko mokykla-daugiafunkcis centras Keturvalakių skyrius 2012-2024. Free joomla templates | Pritaikė Giedrius Plečkaitis