Straipsniai

Mokykloje lankėsi svečiai iš Ispanijos

Spausdinti
Paskelbta: Pirmadienis, 01 birželio 2015

    Antrąją viešnagės dieną svečiai susipažino su mokykla, Keturvalakių seniūnija, bažnyčia, aplankė Keturvalakių tvenkinį, grožėjosi mūsų gamta: žydinčiais medžiais, pavasariška žaluma. Taip linksmai laiką leido šventiniame sutikimo koncerte, kurį parodė mūsų mokyklos mokiniai. Dalyvavo dailės pamokoje, kurioje dažė iš medžio išpjaustytus genius. Vėliau lankėsi Gižuose, pas varlių kolekcionierę L. Valiukevičienę. Vakarą linksmai praleido kaimiškoje sodyboje.

   Kitą dieną mūsų mokyklos  mokiniai su draugais iš Ispanijos lipdė varles iš molio. Antrąją dienos dalį praleido „Tarzanijoje“ – didžiausiame nuotykių parke ne tik Lietuvoje, bet ir visame Baltijos regione. Čiaišbandė save įvairiose laipiojimo, leidimosi nuo kalno specialiuose ratuose trasose, dalyvaudami edukacinėje pamokoje „Vidzgirio botaninis draustinis“, gėrėjosi įspūdingo grožio kraštovaizdžiu ant Nemuno kranto, apsupto pušynų, paslaptingų skardžių, senovę menančių medžių, kopė į Radžiūnų piliakalnį. Patyrę ir įvertinę miško naudą laisvalaikiui, poilsiui, sportui, nors ir pavargę, tačiau su džiugiais įspūdžiais svečiai grįžo iš pramogų parko.

   Šio vizito tikslas – ne tik susipažinti su Lietuva, jos miškais, aplinka, tačiau ir sužinoti apie mokyklų sistemą Lietuvoje. Todėl mokiniai ir mokytojai iš Ispanijos turėjo galimybę dalyvauti mūsų mokytojų vedamose anglų kalbos, lietuvių kalbos, geografijos, matematikos, gamtos ir žmogaus, dailės pamokose, kuriose buvo ne pasyvūs stebėtojai, bet aktyvūs dalyviai. Vėliau dalyvavo futbolo turnyre, kurio nugalėtojais ir tapo.

   Pažintį su Lietuva Ispanijos mokiniai ir mokytojai  tęsė Vilniuje, kur įkopę į Gedimino pilies kalną ir užlipę į apžvalgos aikštelę, gėrėjosi plačia sostinės panorama. Po to dalyvavo apžvalginėje ekskursijoje po Vilnių, kurios metu pamatė Vilniaus universitetą, LR Prezidentūrą, Rotušę, Aušros vartus, Senamiesčio panoramą ir kitus svarbius objektus bei įžymias vietas.

   Paskutiniąją vizito dieną svečiai turėjo galimybę aplankyti Marijampolės „Miesto dienų 2015“ šventę. Joje pamatė įvairius lietuvių tautos amatus, didžiojoje mugėje įsigijo ne tik saldumynų, bet ir šią kelionę priminsiančių suvenyrų.

   Atsisveikinimo vakarienės metu visiems projekto dalyviams buvo įteikti pažymėjimai. Svečiai pasidalino viešnagės Lietuvoje įspūdžiais: vieni džiaugėsi, kad susirado naujų draugų, kiti žavėjosi nuostabiu gamtovaizdžiu, miško ramybe, Lietuvos grožiu, treti didžiavosi įveikę aukščio baimę, paragavę skanių ir įdomių patiekalų. Taigi šis pirmasis ispanų vizitas mūsų mokykloje liks ne tik nuotraukose, bet ir giliai širdyse.

ERASMUS+ projekto komandos narė Aušra Biskienė

   

Comments are now closed for this entry

vrs

 smsm

Kontaktai:

Mokyklos kodas 190489549
Mokyklos adresas:

Liepų g. 39,
Keturvalakių mstl.,
Keturvalakių sen.,
70321, Vilkaviškio r. sav.

Tel. 8 342 41 616

El. paštas: 

Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.      

(C) Vikaviškio r. Kazimiero Baršausko mokykla-daugiafunkcis centras Keturvalakių skyrius 2012-2024. Free joomla templates | Pritaikė Giedrius Plečkaitis