Straipsniai

Į tėviškę veda kelias

Spausdinti
Paskelbta: Ketvirtadienis, 12 lapkričio 2015

Straipsnių sąrašas

Projekto „Į tėviškę veda kelias“ nuostatai  

 Spalio 20 d. į Keturvalakių mokyklos-daugiafunkcio centro kiemą susirinko gausus būrys Keturvalakių miestelio bendruomenės, mokyklos, Karklinių UDC narių.  Čia paskelbta bėgimo „Į tėviškę veda kelias“ pradžia. Tai dar viena projekto, skirto poetės Nijolės Miliauskaitės-Bložienės atminimui pagerbti, veiklų. Šios akcijos tikslas – aplankyti rašytojos gimtinę. Prie starto linijos rikiavosi Keturvalakių seniūnijos seniūnas Gintautas Urbšys, mokyklos mokytojai, kiti darbuotojai, mokiniai, jų tėvai, Karklinių UDC darbuotojai. Bėgimo pradžią paskelbė mokyklos direktorė Violeta Šaukščiuvienė. Visi dalyviai, kas greičiau bėgdami, kas spartesniu žingsniu eidami, skubėjo link poetės tėviškės.

   Vadinamoje Paliokynėje dabar įsikūrę nauji šeimininkai. Tai Zenonas ir Rūta Andriušaičiai, kurie labai svetingai į savo kiemą priėmė gausų būrį bėgimo dalyvių. Čia vaišino kvapnia lauko žolelių arbata, naminiu varškės sūriu, sausainiais. Mokiniai galėjo pavaikščioti rašytojos vaikystėje išbraidytomis Rausvės pakrantėmis, pasigrožėti tvyrančia laukų platybe.  „Vieškeliu per kalvas, kur vilnyte vilnija / rugiai, geltoni geltoni, kur saulė/ staiga pamatai – ežeras/ dešinėj,/ dabar netoli jau, ties tuo nežymiu/ kryželiu į kairę, palei upelį,/ mano tėvo/ gimtieji namai...“ taip apie savo tėviškę rašė poetė N. Miliauskaitė-Bložienė.

   Atsiminimais apie rašytojos vaikystę ir jaunystę, skausmus ir džiaugsmus dalinosi jos teta Sofija Litvinskienė. Ji parodė ir sukauptą niekur nerodytų dukterėčios nuotraukų albumą.

   Taigi projektas „Į tėviškę veda kelias“, skirtas poetės N. Miliauskaitės-Bložienės atminimui pagerbti, prasidėjo keturvalakiečių bei kitų bendruomenių narių bendradarbiavimu, įsijungimu į bendruomeniškas netradicines veiklas. Džiugu, kad yra neabejingų savo krašto žmonių istorijai, norui pažinti ir žinoti, atminti ir pagerbti.

Parengė Vilkaviškio r. Keturvalakių mokyklos-daigiafunkcio centro vyresnioji lietuvių kalbos mokytoja Aušra Biskienė ir bibliotekininkė Vilija Urbšienė

 

 

vrs

 smsm

Kontaktai:

Mokyklos kodas 190489549
Mokyklos adresas:

Liepų g. 39,
Keturvalakių mstl.,
Keturvalakių sen.,
70321, Vilkaviškio r. sav.

Tel. 8 342 41 616

El. paštas: 

Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.      

(C) Vikaviškio r. Kazimiero Baršausko mokykla-daugiafunkcis centras Keturvalakių skyrius 2012-2024. Free joomla templates | Pritaikė Giedrius Plečkaitis