Sausio mėnesio renginiai

Spausdinti
Paskelbta: Trečiadienis, 19 vasario 2020

Sausio 13 – osios paminėjimas


   Laisvės gynėjų dieną ikimokyklinio ugdymo „Pelėdžiukų“ grupė prisijungė prie pilietinės iniciatyvos „Atmintis gyva, nes liudija“. Ryto tamsoje languose sužibo atminimo žvakelės. Prisiminėme skaudžius Sausio 13 – osios įvykius, žuvusius už laisvę pagerbėme „Neužmirštuolių“ žiedeliais. Vaikučiai klausėsi skaitomo A. Matučio eilėraščio „Aš tavo gimtinė“, kalbėjosi apie patriotiškumą, pagarbą žmogui ir Tėvynei. Didžiuojamės būdami lietuviais ir išreiškiame pagarbą žuvusiems už visų laisvę. Renginį organizavo auklėtoja V. Dženkauskienė.


UDCN1401 UDCN1402

Vaikų metų knygos 2020 rinkimai


   Atskubėję į biblioteką Keturvalakių mokyklos- daugiafunkcio centro darželinukai susipažino su pateiktomis visų knygų, skirtų vaikams, ištraukomis. Jiems patiko Ignės Zarambaitės knyga „Stebuklingi senelio batai“. Vaikai prisiminė savo artimuosius, kurie „išėjo“. Diskutavo apie prisirišimą prie senelių, dalijosi kartu praleistų akimirkų prisiminimais.
Įdomia knyga vaikai pavadino ir Tomo Dirgėlos apysaką „Benas – sapnų siuvėjas“. Pagrindinis knygos veikėjas Benas iš senelio sužinojo esąs nepaprastas berniukas – jis mokėjo susiūti nutrūkusius žmonių sapnus. Vaikai piešė savo sapnus, kuriuos vėliau visi kartu susiuvome į vieną didelį sapną.
   Mažiesiems skaitytojams patiko pažintis su Pauliaus Norvilos knyga „Strykt pastrykt!“. Jie klausėsi garsiai skaitomo teksto, vartė knygos puslapius, apžiūrinėjo iliustracijas. Vaikai atidžiai sekė kiškio Stepono nuotykius, susipažino su bibliotekininke pelėda, medų mėgstančiu lokiu, mada besidominčia lape, meistraujančiu vilku, mėgstančiu obuolius ežiu ir kitais veikėjais. Mažieji suprato, kad visai nelengva yra parašyti knygą. Norint įgyvendinti savo svajonę, kiškiui reikėjo įdėti nemažai pastangų, paskirti rašymui daug laiko.
   Knyga ,,Lietus ir Skafandras“, parašyta Dovilės Zavedskaitės, tai istorija apie mergaitę, kuri labai daug galvojo apie savo baimę (alergiją vandeniui), kol neiškeliavo su tąja baime į kelionę po pasaulį. Dėl alergijos ji turėjo nešioti apsauginį skafandrą, kad pasislėptų nuo lietaus. Kartu su vaikais diskutavome apie tai, kam lietus yra reikalingas, kada žmonės jo laukia, o kada jo nenori. Vaikai pasakojo, kaip ir kodėl jų tėvai jais rūpinasi lietingu oru.
Susidomėjo vaikai ir Vytauto V. Landsbergio knyga ,,Pūkis Karalius“. Knygelė moko paprasto dalyko, kad karaliavimas – tai visų pirma rūpinimasis kitais. Išmokęs padėti mamytei, Pūkis jaučiasi kaip tikras karalius ir gauna karališkų dovanų.
Vaikai buvo kviečiami perskaityti visas penkias jiems skirtas knygas ir balsuoti už labiausiai patikusią knygą.

UDCN1403 UDCN1404 UDCN1405

 

   Sausio 24 dieną vaikai buvo susirinkę žiūrėti Drakoniuko teatro spektaklio ,,Skruzdėlytė Tauškalytė“. Tai pamokanti istorija apie Skruzdėlytę, kuri norėdama patirti daug nuotykių nenuėjo į mokyklą. Vaikai, meno, muzikos ir šokio pagalba, buvo mokomi pareigingumo, atsakomybės ir sąmoningumo.

UDCN1406

vrs

 smsm

Kontaktai:

Mokyklos kodas 190489549
Mokyklos adresas:

Liepų g. 39,
Keturvalakių mstl.,
Keturvalakių sen.,
70321, Vilkaviškio r. sav.

Tel. 8 342 41 616

El. paštas: 

Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.      

(C) Vikaviškio r. Kazimiero Baršausko mokykla-daugiafunkcis centras Keturvalakių skyrius 2012-2024. Free joomla templates | Pritaikė Giedrius Plečkaitis