Spalio mėnesio renginiai 2019

Spausdinti
Paskelbta: Trečiadienis, 30 spalio 2019

   Spalio 2 dieną Karklinių bibliotekoje svečiavosi knygų vaikams autorius Benas Bėrantas ir iliustruotoja Vilija Kvieskaitė. Jie pristatė knygą „Riešutortas“ – pamokančią istoriją apie dviejų draugų „nekaltą“ melą ir jo pasekmes. Kartu atsivežė ir antrąją savo knygą „Baubaimė“.
Vaikams svečiai paskaitė knygos ištrauką, papasakojo, kaip gimė knygos idėja. Pasirodo, kad ir autorius buvo iškrėtęs panašią išdaigą vaikystėje. Rašytojas vaikų paklausus, ar jiems yra tekę pameluoti, vaikai prisipažino, kad taip yra nutikę ir jiems. Bet visi nusprendė, kad vis tik meluoti yra negerai. Po to Benas ir Vilija pakvietė vaikus pasidaryti patinkančio gyvūno kepurėlę. Kūrybinių dirbtuvėlių metu vaikai piešė, klijavo, karpė mėgstamų gyvūnų veidukus. Pasigaminę kepurėles, visi linksmai dainavo dainą apie tortus.


UDCN1341 UDCN1342 UDCN1343


   Spalio 9 dieną ikimokyklinukai kartu su auklėtoja V. Dženkauskiene ir auklėtojos padėjėja Z. Šneideriene keliavo ,, Rudenėjančiu parko takeliu“ Karklinių parką. Kelionės tikslas buvo stebėti augalų panašumus ir skirtumus rudenėjančiame parke, mokytis saugoti gamtą, džiaugtis pramogomis gamtoje, ugdytis saugaus elgesio įgūdžius. Prisirinkę įvairių spalvingų lapų, grįžę vaikai ,,išaudė“ lapų kilimą, į kurį paleido puškuoti pasigamintus ežiukus.

UDCN1344 UDCN1345 UDCN1346


   Šį mėnesį surengta ikimokyklinės grupės vaikučių ir jų tėvelių rudens gėrybių paroda ,,Rudens gėrybių aruodas“.

UDCN1347 UDCN1348

   Spalio 21-25 dienomis bibliotekoje vyko akcija ,,Senjorų dienos internete“, kurių metu vyko tiesioginių transliacijų žiūrėjimas, buvo užduodami klausimai, atliekamos praktinės užduotys. Akcijos tikslas – skatinti vyresnio amžiaus žmones drąsiai jaustis skaitmeninėje erdvėje, pažinti grėsmes bei netikras žinias, saugiai ir atsakingai naudotis aktualiomis e. paslaugomis, nuolat tobulinti savo skaitmeninius įgūdžius.

   Minint spalio pradžioje gimusio Eduardo Mieželaičio 100-ąsias gimimo metines, bibliotekoje prisiminta gražiausia ir žinomiausia, ne vieną kartą per šešiasdešimt metų išauginusi Eduardo Mieželaičio poema „Zuikis Puikis“! Puikiai žinomomis eilėmis skaitydama Aidutės mamytė Ingrida Pajaujienė džiugino mūsų mažuosi

UDCN1349 UDCN1350 UDCN1351

   Karklinių UDC salėje atidaryta menininkės Nedos Daugulienės tapybos darbų parodą. Autorė yra meniškos sielos žmogus, ne tik tapo, bet ir rašo eiles, yra išleidusi septynias poezijos knygeles. Parodos atidaryme jos kūrybos eiles skaitė globos namų gyventoja Rozita Lekauskaitė.
   Autorės išėjimas į visuomenę su savo paroda nebuvo lengvas, jai teko įveikti save. Savo prisistatyme parodoje ji pasakojo, kad yra baigusi Stepo Žuko dailės technikumo ir vėliau Vilniaus dailės akademijos keramikos specialybę, po studijų dirbo Liaudies muzikos muziejuje. Su vyru skulptoriumi Eriku Dauguliu kartu pragyveno 25 metus, 2012 m. jis mirė. Vyro atminimui ji paskyrė savo kūrybą. 2013 m. N. Daugulienė atvyko į Suvalkijos socialinės globos namus, ilgą laiką gyvenimas jai buvo praradęs visas spalvas. Ėjimas prie tapybos buvo sunkus, bet štai jau porą metų ji piešia. Renginiui muzikinių spalvų dovanojo Karklinių liaudiškos muzikos kapela ,,Rausvė" ir jos vadovas Kęstutis Vievesis. Saviveiklininkai pristatė Karklinių kaimo bendruomenės pagal Nevyriausybinių organizacijų ir bendruomeninės veiklos stiprinimo 2017-2019 metų veiksmų plano įgyvendinimo 2.3 priemonę  „Remti bendruomeninę veiklą savivaldybėse”, finansuojamo LR Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos, vykdyto projekto „Karkliniuose jaučiuosi gerai” metu paruoštą meninę programą ir įsigytus sceninius rūbus.
   ????Kviečiame užsukti pasigrožėti puikiais darbais- paroda veiks iki lapkričio 29 dienos.????

UDCN1352 UDCN1353 UDCN1354

   Spalio 24 dieną vykusiame rudenėlio rytmetyje ,,Rudens gėrybių tankumyne“, ikimokyklinio ugdymo grupės ,,Pelėdžiukai“ vaikai, apibendrindami savaitės veiklas, aktyviai pasveikino rudenėlį, minė mįsles, šoko ir dainavo, atpažino vaisius ir daržoves, prisiminė jų naudą. Ypatingą dėmesį skyrė duonutei ir jos keliui iki mūsų stalo. Paragavo kelių rūšių duonos. Lauke klausėsi pasakos ir išsiaiškino, ko nereikia daryti, kad duonutė niekada nedingtų nuo mūsų stalo. Rinkdami nukritusius lapus ir žaisdami patyrė daug džiugių ir malonių emocijų.

UDCN1355 UDCN1356 UDCN1357

vrs

 smsm

Kontaktai:

Mokyklos kodas 190489549
Mokyklos adresas:

Liepų g. 39,
Keturvalakių mstl.,
Keturvalakių sen.,
70321, Vilkaviškio r. sav.

Tel. 8 342 41 616

El. paštas: 

Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.      

(C) Vikaviškio r. Kazimiero Baršausko mokykla-daugiafunkcis centras Keturvalakių skyrius 2012-2024. Free joomla templates | Pritaikė Giedrius Plečkaitis