Rugsėjo mėnesio renginiai

Spausdinti
Paskelbta: Penktadienis, 18 spalio 2019

   Rugsėjis... Kažkam - pirmas, kažkam - buvęs, bet visiems - įsimintinas. Kiekvieno širdyje jis turi savo kertelę, prisiminimus, lūkesčius. Su didžiuliu jauduliu ir džiaugsmu ikimokyklinėje ugdymo grupėje pasitikta mokslų metų pradžia. Tėvelius ir vaikučius pasveikino grupės auklėtojos Valė Dženkauskienė, Ingrida Slibinskienė, linkėdamos gražių, pilnų naujų patirčių, smagių žaidimų ir atradimų, draugystės metų. Kad jie pildytųsi... Sėkmingo mokslo metų starto!


UDCN1331 UDCN1332


   Rugsėjo 6 dieną susirinkę Karklinių gyventojai stebėjo tiesioginę transliaciją internetu ,,Ką turime daryti kiekvienas, kad gyventume sveikiau?“ Tiesioginiame pokalbyje dalyvavo pokyčiams sveikesnio gyvenimo būdo link pasiryžusios eiti dainininkė Ineta Puzaraitė- Žvagulienė, verslininkė Julija Žižė, šeimos gydytojai, dietologai.
   Rugsėjo 27 dieną mažieji skaitytojai apsilankė bibliotekoje. Daugeliui buvo pirmas susitikimas su biblioteka, todėl ir bibliotekai, ir vaikams labai svarbus: juk nuo to, ar šis susitikimas buvo įdomus, priklausys, ar jaunieji mokinukai taps bibliotekos ir knygos mylėtojai, ar ne. Kartu su bibliotekininke vaikai kalbėjosi apie tai, kaip reikia skaityti knygeles, kad jos ilgai būtų gražios. Visi sutiko su tuo, kad niekam neįdomios murzinos ir suplyšusios knygelės, todėl skaityti jas reikia pagarbiai, švariomis rankomis, nešiotis tvarkingai įsidėjus į krepšelį.

UDCN1333 UDCN1334 UDCN1335


   Paskutinį rugsėjo sekmadienį, minint vairuotojų ir keliautojų dieną, Karklinių UDC svečiavosi neoficialaus keliautojų motociklais klubo ,,Beavers“ nariai. Vyrai jau nevieneri metai keliauja po Europą motociklais. Nuo trumpų išvykų po Lietuvą pradėję savo keliones, jie aplankė Latviją, Lenkiją, Vengriją, Vokietiją, Olandiją, Ukrainą, Romuniją. Šiais metais apie 4000 km motociklais įveikė lankydamiesi Švedijoje ir Norvegijoje.
   Apie šių šalių grožį visa keliautojų kompanija buvo girdėjusi, tačiau jas išvydus savomis akimis įspūdis buvo nepakartojamas. Vyrai gėrė vandenį tiesiai iš upių, ežerų, nes ten vanduo toks švarus ir tyras. Norėdami kitaip praleisti atostogas miegojo palapinėse ar miegmaišiuose po atviru dangumi kalnuose, porą naktų pas draugus emigrantus. Keliautojai galėjo mėgautis pačių sužvejotomis skumbrėmis, saidomis, menkėmis, vėjažuvėmis, pavyko netgi didelę lašišą sugauti!Bene didžiausias šios kelionės iššūkis motociklininkams buvo važiuoti serpentinų keliais. ,,Žmonės privalo griežtai laikytis kelių eismo taisyklių, o gyvuliams tai negalioja. Avys keliuose vaikščioja laisvai, jei reikia apvažiuoti ant kelio gulinčią avių bandą, tai vairuotojo problema“- pasakojo vyriausias keliautojas L.Gvazdaitis.
   Įdėmiai besiklausant smagių ir neįtikėtinų istorijų, laikas prabėgo ypač greitai. Dėkojame Leonardui ir Gediminui Gvazdaičiams, Mariui Šneideriui, Sauliui Melninkui, linkime įsimintinų ir saugių kelionių!

UDCN1336 UDCN1337

vrs

 smsm

Kontaktai:

Mokyklos kodas 190489549
Mokyklos adresas:

Liepų g. 39,
Keturvalakių mstl.,
Keturvalakių sen.,
70321, Vilkaviškio r. sav.

Tel. 8 342 41 616

El. paštas: 

Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.      

(C) Vikaviškio r. Kazimiero Baršausko mokykla-daugiafunkcis centras Keturvalakių skyrius 2012-2024. Free joomla templates | Pritaikė Giedrius Plečkaitis