Naujienos

Netradicinė lietuvių kalbos pamoka „Kaip keliauja laiškai?“

Paskelbta: Trečiadienis, 05 gruodžio 2018

  N1063m Gruodžio 5 d. 2 klasės mokiniai lankėsi Keturvalakių miestelio pašte. Čia mokiniams vyko lietuvių kalbos pamoka tema „Kaip keliauja laiškai?“
   Atvykus į paštą kilo nemažai klausimų: kaip teisingai užrašyti adresą, kaip išsiųsti laišką, kaip keliauja laiškai, ką veikia pašto darbuotojai? Antrokai klausėsi pasakojimo, klausinėjo, domėjosi pašto istorija bei teikiamomis paslaugomis.
   Pašto darbuotoja Zita Sakalauskienė atsakė į visus klausimus, paaiškino, kodėl svarbu teisingai užrašyti adresą ir priklijuoti pašto ženklą. Ji vaikams papasakojo apie laiškininko profesiją bei pašto teikiamas paslaugas. Mokiniai pamatė įvairių dydžių vokus, pašto antspaudą, ženklus, kurie kvepėjo meduoliais.        Antrokai sužinojo, kad laiškininkai laukiami kiekviename kieme, o pašto darbuotojai dirba net ir lyjant lietui ar siaučiant pūgai.
   Vaikai matė, kaip laiškininkė iš pašto išsinešė pilną krepšį laiškų, spaudos, kurią turėjo pristatyti seniūnijos gyventojams. Būdami pašte mokiniai pastebėjo, kad čia užsuka miestelio gyventojai ne tik išsiųsti, bet ir pasiimti korespondenciją, siuntas.
   Įsitikinome, kad pamoka netradicinėje aplinkoje yra puiki galimybė daugiau pamatyti, pažinti, sužinoti.

Vyresnioji pradinių klasių mokytoja Rima Dambrauskienė

 

N10630 N10631 N10632

Comments are now closed for this entry

vrs

 smsm

Kontaktai:

Mokyklos kodas 190489549
Mokyklos adresas:

Liepų g. 39,
Keturvalakių mstl.,
Keturvalakių sen.,
70321, Vilkaviškio r. sav.

Tel. 8 342 41 616

El. paštas: 

Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.      

(C) Vikaviškio r. Kazimiero Baršausko mokykla-daugiafunkcis centras Keturvalakių skyrius 2012-2024. Free joomla templates | Pritaikė Giedrius Plečkaitis