Straipsniai

Dovana už aktyvumą ir kūrybiškumą – kelionė į Estiją

Spausdinti
Paskelbta: Pirmadienis, 04 gruodžio 2017

   Kelionės metu aplankėme Ledynmečio centrą. Tai naujas muziejus apie ledynmetį, papildytas eksponatais apie pasaulio ir žmonijos istoriją nuostabiais aplinkos pasikeitimo laikotarpiais. Vėliau vykome į Tartu. Apsilankėme didžiausiame Baltijos šalyse mokslo populiarinimo centre AHHAA, kuriame įdomiai supažindinama su mokslu ir technologijomis, siūlomos įvairias studijos ir programos, kuriose gali eksperimentuoti ir įdomiai praleisti laiką įvairaus amžiaus lankytojai. Čia lankytojams siūloma milžiniška energijos mašina, ypatingos technologijos Hobermano sfera, nuotykių liftas į žemės gelmes, didelis skruzdėlynas, mini laboratorijos, mokslo parduotuvės ir daug kitų įdomių dalykų. Po to pasivaikščiojome po vakarėjantį Tartu senamiestį.
   Antroji kelionės diena prasidėjo apžvalgine ekskursija po Talino senamiestį, jau alsuojančiu kalėdine dvasia. Vėliau vykome į Hidrolėktuvų uosto muziejų, kuris šiuo metu yra vienas populiariausių Baltijos šalyse. Unikalios koncepcijos jūros muziejus supažindina lankytojus su pasauliu, tyvuliuojančiu po vandeniu ir besidriekiančiu virš jo.
Kelionės pabaigoje visiems iniciatyvos dalyviams įteikti Švietimo ministrės Jurgitos Petrauskienės pasirašyti padėkos raštai bei dalintasi įvairiomis patirtimis vykdant veiklas.
   Taigi, daryti gera yra ne tik naudinga, bet ir gera, nes tuomet širdys prisipildo džiaugsmo. O kai džiaugsmo suteikiame vaikams, atlygis yra nepamatuojamas.

Keturvalakių mokyklos mokytoja Aušra Biskienė ir
bibliotekininkė Vilija Urbšienė

N6651 N6652 N6654 N6655 N6653

Comments are now closed for this entry

vrs

 smsm

Kontaktai:

Mokyklos kodas 190489549
Mokyklos adresas:

Liepų g. 39,
Keturvalakių mstl.,
Keturvalakių sen.,
70321, Vilkaviškio r. sav.

Tel. 8 342 41 616

El. paštas: 

Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.      

(C) Vikaviškio r. Kazimiero Baršausko mokykla-daugiafunkcis centras Keturvalakių skyrius 2012-2024. Free joomla templates | Pritaikė Giedrius Plečkaitis