Straipsniai

Kartu su kitais ir tarp kitų

Spausdinti
Paskelbta: Antradienis, 14 lapkričio 2017

   Užsiėmimus mokiniams šią dieną vedė ir pedagoginės psichologijos specialistė Rasa Kazlauskienė, dailės ir technologijų mokytoja Laura Urbšytė ir lietuvių kalbos mokytoja Aušra Biskienė. Netradicinių veiklų metu mokiniai bandė atpažinti ir išreikšti savo emocijas, be žodžių suprasti šalia esantį, žmogaus veide ir mimikose įžvelgti, ką jis jaučia ir norėtų pasakyti. Kasdieniniame bėgime pastebėti ir pajusti, kaip jaučiasi šalia esantis yra išties svarbu. Mokytojos A. Biskienė ir L. Urbšytė mokinius mokė, kad iš pirmo žvilgsnio paprasti dalykai yra labai svarbūs: bendraujant žiūrėti į akis, drįsti prašyti pagalbos, pastebėti šalia esantį, nebijoti išsakyti, ką jauti, veikti sutartinai ir darniai.
    Mokyklos psichologė Inga Pociuvienė su mokiniais kalbėjo apie vieną iš pagrindinių patiriamų emocijų - pyktį. Supyksta visi, tačiau kaip elgtis užplūdus šiai emocijai žino tikrai ne kiekvienas. Psichologė su mokiniais kalbėjo, kad kiekvieną emociją galima nukreipti sau naudinga linkme, o suvaldęs pyktį žmogus nepasielgia taip, dėl ko vėliau tektų gailėtis.
   Galimybę dalyvauti paskaitose turėjo ir mokyklos pedagogai bei mokinių tėvai. Lektorius V. Arvasevičius skaitė didelio susidomėjimo sulaukusias paskaitas apie emocijų ir norų vadybą, auklėjimo klaidas bei mitus. Santykių ir saviugdos specialistas tėvams patarė, kaip auklėti savo vaikus, kaip elgtis konfliktinėse situacijos, ką sakyti ir ko derėtų vengti bendraujant su savo atžalomis, kad netaptumėme priešais ar jų baudėjais. Lektorius paaiškino, kodėl reikalingi susitarimai su vaikais, kaip jų laikytis tiek tėvams, tiek vaikams. V. Arvasevičius akcentavo, kad bendraujant su vaikais būtina išlaikyti pagarbą jiems, o balso pakėlimas ar fizinės bausmės duoda tik trumpalaikį rezultatą ir atšaldo tėvų ir vaikų santykius.
   Tokios netradicinės dienos mokykloje yra labai svarbios ir naudingos. Veiklos per žaidimus mokiniams leidžia patirti daug įvairių emocijų, išsilaisvinti, pamatyti save tarp kitų ir veikti kartu su kitais.

Vyresnioji socialinė pedagogė Rūta Pranaitienė

N6621 N6622 N6623

Comments are now closed for this entry

vrs

 smsm

Kontaktai:

Mokyklos kodas 190489549
Mokyklos adresas:

Liepų g. 39,
Keturvalakių mstl.,
Keturvalakių sen.,
70321, Vilkaviškio r. sav.

Tel. 8 342 41 616

El. paštas: 

Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.      

(C) Vikaviškio r. Kazimiero Baršausko mokykla-daugiafunkcis centras Keturvalakių skyrius 2012-2024. Free joomla templates | Pritaikė Giedrius Plečkaitis