Straipsniai

Ne tik pagailėti, bet ir padėti

Spausdinti
Paskelbta: Trečiadienis, 29 lapkričio 2017

   Įvairios veiklos vyko ne tik mokykloje. Namuose mokiniai kartu su tėveliais ruošė augintinių pristatymą: rinko nuotraukas, kūrė aprašymus, augintinių atvaizdus iš įvairiausios gamtinės medžiagos. Peržiūrėdami eksponuojamus aprašymus su nuotraukomis, sužinojome, kaip gyvūnėliai atsirado šeimose, kaip vaikai juos prižiūri bei kokių linksmų nutikimų būta. Džiaugėmės, koks artimas vaikų ryšys su augintiniais ir kiek džiaugsmo jie suteikia vieni kitiems.
   Didelį įspūdį paliko susitikimas su kinologu Mindaugu Mockevičiumi. Vaikai nuščiuvę žiūrėjo, kaip šuo Tairas vykdo duodamas komandas, daug sužinojo apie šunų dresavimą, elgesį su šiais gyvūnais. Kinologas kantriai atsakinėjo į vaikų užduodamus klausimus.
   Klasėse žiūrėdami trumpus filmukus apie gyvūnus, vaikai praplėtė savo žinias ir įsitikino, kokį džiaugsmą gali teikti gyvūnai. Valandėlių metu pasitardami ir diskutuodami kiekvienos klasės mokiniai sukūrė elgesio su gyvūnais taisykles.
   Projekto užbaigimui buvo skirta visa diena. Vykome į Marijampolės rajono gyvūnų globos namus „Mindraja“, nuvežėme noriai vaikų ir jų tėvelių suaukotą maistą beglobiams gyvūnams. Prižiūrėtojas mokiniams papasakojo bei parodė, kaip gaudomi benamiai šunys ir katės. Po susitikimo vaikai susijaudinę kėlė klausimą: kaip tokie mieli ir gražūs gyvūnai gali neturėti namų?
Grįžę į mokyklą pasidalinome įspūdžiais, aptarėme visas vykdytas veiklas. Vaikai išsakė savo nuomonę, kas buvo naudinga ir įdomu. Šiuo projektu siekėme ugdyti meilę gyvūnams, skatinti mokinius būti atsakingus už savo augintinius. Tikimės, kad pasėjome ne vieną gerumo ir atsakomybės grūdą vaikų širdelėse.

Pradinių klasių vyresniosios mokytojos Renata Klimavičienė, Dalė Gavėnienė

N6591 N6592 N6593 N6594

Comments are now closed for this entry

vrs

 smsm

Kontaktai:

Mokyklos kodas 190489549
Mokyklos adresas:

Liepų g. 39,
Keturvalakių mstl.,
Keturvalakių sen.,
70321, Vilkaviškio r. sav.

Tel. 8 342 41 616

El. paštas: 

Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.      

(C) Vikaviškio r. Kazimiero Baršausko mokykla-daugiafunkcis centras Keturvalakių skyrius 2012-2024. Free joomla templates | Pritaikė Giedrius Plečkaitis