Straipsniai

,,Žemei mes reikalingi” būsime, jei jausimės kaip svečiai jos ,,žaliam glėby”

Spausdinti
Paskelbta: Pirmadienis, 20 kovo 2017

   4 klasės mokiniai kartu su mokytoja Rima Dambrauskiene domėjosi gyvūnais, kurie gyvena šeimomis ir pavieniui. Jie rinko informaciją apie gandrus ir kūrė eilėraščius apie šiuos sparnuočius, dialogus tarp varlės ir gandro bei sprendė kryžiažodį, kurį įveikti net ir tėvų pagalbos prireikė.

   Istorijos mokytoja Regina Treikauskienė ir dailės bei technologijų mokytoja Laura Urbšytė nusprendė, jog 9 klasės mokiniai gali ne prasčiau nei tikri architektai bet kokiu stiliumi suprojektuoti mūsų mokyklą. Reikėjo tik pakartoti žinias, ir gimė puikūs darbai.

  7 klasėje vyko integruota šokio ir kūno kultūros pamoka ,,Šok ir sportuok”, kurios metu mokytojos Renata Gustaitytė ir Laima Danauskaitė mokė suderinti krepšinio kamuolį ir šokio žingsnius.
  6 klasėje lietuvių kalbos mokytoja Aušra Biskienė ir geografijos mokytoja Lina Puskunigienė vedė pamoką ,,Jūra yra sūri”. Vieni mokiniai tapo mokslininkais, kiti menininkais. Mokiniai turėjo išsiaiškinti, kas yra jūra, kodėl ji sūri, gamino jūros ir vandenyno vandenį, aiškinosi jų druskingumą. Sužinojo, kaip druska išgaunama iš jūros vandens. Pamokoje turėjo galimybę nors pirštelį panardinti į tikrą jūros vandenį.
  Po visos savaitės veiklų, kovo 20 dieną, mokiniai ir jų tėvai paminėjo pasaulinę Žemės dieną ,,Žemei mes reikalingi”. Į šį renginį buvo pakviesti mokiniai iš Gižų Kazimiero Baršausko mokyklos-daugiafunkcio centro bei Marijampolės regiono aplinkos apsaugos departamento Vilkaviškio rajono agentūros vyriausiasis valstybinis aplinkos apsaugos inspektorius Stasys Matonis. Mokiniai skaitė paruoštus pranešimus apie gamtos taršą, jos sagojimo būdus bei klausėsi S. Matonio pasakojimo. Dieną vainikavo mokiniams surengta viktorina ,,Žalias, mėlynas pasaulis”, kur 4 komandos galėjo pasitikrinti savo žinias, o pabaigoje pasigardžiuoti saldžiais prizais. 1–10 klasių mokiniai ir svečiai parašė pasižadėjimus žemei.
   Negalime likti JAI abejingi. .... ŽEMĖ... Mylėkime JĄ... JI ir yra materialioji dovana, sklidina stebuklų ir džiaugsmų. Tik reikia juos mokėti matyti, pasiimti ir įvertinti.

  ERASMUS+ projekto koordinatorė, vyr. anglų kalbos mokytoja Vida Senkuvienė, vyr. lietuvių kalbos mokytoja Aušra Biskienė

N6001 N6002 N6003 N6004 N6005

Comments are now closed for this entry

vrs

 smsm

Kontaktai:

Mokyklos kodas 190489549
Mokyklos adresas:

Liepų g. 39,
Keturvalakių mstl.,
Keturvalakių sen.,
70321, Vilkaviškio r. sav.

Tel. 8 342 41 616

El. paštas: 

Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.      

(C) Vikaviškio r. Kazimiero Baršausko mokykla-daugiafunkcis centras Keturvalakių skyrius 2012-2024. Free joomla templates | Pritaikė Giedrius Plečkaitis