Straipsniai

Mokomės suprasti ir išreikšti tai, ką jaučiame

Spausdinti
Paskelbta: Trečiadienis, 09 lapkričio 2016

    Keturvalakių miestelio socialinė darbuotoja Z. Galeckienė tėvams paruošė informacinius lankstinukus „Kaip kalbėti su vaiku, kad jis išgirstų?“, kurie visuotinio tėvų susirinkimo metu išdalinti mokinių tėvams.

   Mokyklos bibliotekoje gimė sumanymas pastatyti pieštinių lėlių spektaklį pagal V. Žilinskaitės pasaką „Žiogas stiklinėje“, kurioje pasakojama mažo žiogelio istorija. Pievų muzikantą netikėtai pagavo ir sužalojo berniukas. Negana to, parsinešė namo ir uždengęs stikline paliko ant palangės. Liūdintį žiogelį aplankė musės, voras, nuostabaus grožio peteliškė bei šimtakojis. Tačiau, kaip bebūtų keista, visi laisvėje gyvenantys pasakos personažai buvo pikti ar nelaimingi, o vargšas žiogelis, sužalotas ir negalintis ištrūkti, džiaugėsi gyvenimu ir neprarado vilties. Pasaka moko, kad labai svarbu, kokiomis akimis žiūrime į gyvenimą: ar mokame juo džiaugtis, pastebėti mažus, bet svarbius dalykus aplink mus, ar į viską žiūrime nepasitenkinimo akimis. Tikriausiai kiekvienas pritartų spektaklio pabaigoje nuskambėjusiems žodžiams, jog „didelės širdies neatstos ir šimtas sveikų kojų“.

   Vaikai paruoštą spektaklį parodė tėvams, dalyvavusiems visuotiniame tėvų susirinkime, bei pradinių klasių mokiniams.

   Ačiū 6 klasės mokiniams ir Darijai Gražulytei iš 4 klasės, su noru pasinėrusiems į vaidinimo kūrimą. Taip pat dėkojame mokytojoms: Laurai Urbšytei, Aušrai Biskienei, Irmai Žebrauskienei, prisidėjusioms prie spektaklio ruošimo.

   Projektas „Laimingi vaikai“ toliau bus vykdomas lapkričio ir gruodžio mėnesiais.

Parengė bibliotekininkė Vilija Urbšienė ir

vyresnioji socialinė pedagogė Rūta Pranaitienė

     

Comments are now closed for this entry

vrs

 smsm

Kontaktai:

Mokyklos kodas 190489549
Mokyklos adresas:

Liepų g. 39,
Keturvalakių mstl.,
Keturvalakių sen.,
70321, Vilkaviškio r. sav.

Tel. 8 342 41 616

El. paštas: 

Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.      

(C) Vikaviškio r. Kazimiero Baršausko mokykla-daugiafunkcis centras Keturvalakių skyrius 2012-2024. Free joomla templates | Pritaikė Giedrius Plečkaitis