Straipsniai

Žaliaskarių alėja ERASMUS+ projektui atminti

Spausdinti
Paskelbta: Pirmadienis, 25 balandžio 2016

    Prabėgus savaitei po viešnagės Italijoje, balandžio 17-22d.  mokyklos bendruomenė pasitiko mokytojus iš 4  šalių: Vokietijos, Italijos, Ispanijos ir Suomijos. Vykdydami mokymo(si) veiklas, kolegos iš svečių šalių turėjo galimybę ne tik stebėti mūsų mokytojų darbą, bet ir patys vedė po  2  pamokas mūsų mokiniams. Šiose pamokose mokiniai turėjo puikią galimybę tiesiogiai bendrauti su svečiais anglų ir vokiečių kalbomis. Kartais padėjo net mokytojams susikalbėti, išversdami reikalingą informaciją. Mokiniai ne tik nuoširdžiai bendravo su svečiais, bet ir žaidė futbolą su dviem kūno kultūros mokytojais iš Ispanijos. Geros nuotaikos ir emocijų čia netrūko.

   Kolegos iš svečių šalių domėjosi mūsų mokymo metodais, atrado daug jiems priimtinų dalykų, gyrė mokinių žinias ir nuoširdų bendravimą tiek su draugais, tiek su mokytojais. Svečiai turėjo galimybę  patys sėsti į mokinių suolus bei kepti kibinus ir bulvinius blynus. O pasitelkę vaizduotę, iš atsivežtos gamtinės medžiagos dar ir puikų elnią pagamino.

   Po veiklų mokykloje svečiai aplankė Paežerių dvarą. Jo atrestauruotos erdvės nepaliko abejingų, o dvaro kieme augantis senolis ąžuolas sužavėjo visus. Kitos dienos popietė buvo skirta apsilankymui Vištytyje. Čia mus šiltai sutiko atnaujintame lankytojų centre ir palydėjo pažintiniu taku. Kartu su svečiais nuvykome ir į Druskininkus. Šio miesto atnaujinti parkai, ,,Girios aido” muziejus paliko didelį įspūdį. Turėtume tuo didžiuotis ir puoselėti savo žalią kraštą.

   Visiems projekto dalyviams įsimintiniausias vakaras buvo, praleistas mokyklos direktorės V. Šaukščiuvienės sodyboje. Jos iniciatyva pasodinta Erasmus+ projekto eglių alėja. Kiekvienas dalyvis pasodino po savo žaliaskarę. Jos, tikimės, augs ir žaliuos, primindamos šį prasmingą projektą. Jo naudą įžvelgiame, visų pirma, bendravime, kuris įtraukia visą mokyklos bendruomenę. Mokiniai, dalyvaujantys projekte jau antrus metus, suprato, jog, tik mokydamiesi kalbų, jie gali turėti daug daugiau galimybių savo svajonėms išpildyti. Kolegoms tokie susitikimai ar išvykos – tai naujų mokymo būdų atradimas, kūrybingų idėjų įgyvendinimas.

Parengė projekto koordinatorė anglų kalbos mokytoja Vida Senkuvienė bei grupės narė mokytoja Aušra Biskienė

   

Comments are now closed for this entry

vrs

 smsm

Kontaktai:

Mokyklos kodas 190489549
Mokyklos adresas:

Liepų g. 39,
Keturvalakių mstl.,
Keturvalakių sen.,
70321, Vilkaviškio r. sav.

Tel. 8 342 41 616

El. paštas: 

Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.      

(C) Vikaviškio r. Kazimiero Baršausko mokykla-daugiafunkcis centras Keturvalakių skyrius 2012-2024. Free joomla templates | Pritaikė Giedrius Plečkaitis