Straipsniai

Paskui pėdsakus

Spausdinti
Paskelbta: Penktadienis, 12 vasario 2016

    Per kūno kultūros pamoką trečiokai kartu su pirmos klasės mokiniais smagiai praleido laiką žaisdami su sniegu, važinėdami rogėmis, sekė gyvūnų pėdsakais sniege, bandė juos atpažinti, spėliojo, kieno jie. Visiems buvo įdomu, kokie gyvūnai lankosi mūsų mokyklos teritorijoje. Vėliau gavo namų užduotį: savaitgalį pasivaikščioti po teritoriją, kurioje gyvena, fotografuoti ir duotuose lapuose žymėti rastus pėdsakus. Per lietuvių kalbos pamoką sužinoję, kad sausis nuo seno vadinamas vilkų mėnesiu, savo kiemuose tikėjosi rasti ir šio gyvūno pėdų atspaudus.

   Mokykloje vaikai papasakojo, kaip jiems sekėsi atlikti užduotį. Klasėje visi kartu sudarė gyvūnų pėdsakų diagramą. Paaiškėjo, kad daugiausiai vaikai surado kiškio, lapės ir stirnos pėdsakų. Nors vilko ir nesusekė, tačiau visiems buvo smagu ir įdomu sekti kitų gyvūnų pėdomis. Suprato, kad ne taip ir paprasta juos atpažinti. Tam reikalingos tam tikros žinios, gebėjimai, patirtis.

Vyresnioji pradinių klasių mokytoja R. Dambrauskienė

      

Comments are now closed for this entry

vrs

 smsm

Kontaktai:

Mokyklos kodas 190489549
Mokyklos adresas:

Liepų g. 39,
Keturvalakių mstl.,
Keturvalakių sen.,
70321, Vilkaviškio r. sav.

Tel. 8 342 41 616

El. paštas: 

Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.      

(C) Vikaviškio r. Kazimiero Baršausko mokykla-daugiafunkcis centras Keturvalakių skyrius 2012-2024. Free joomla templates | Pritaikė Giedrius Plečkaitis