Straipsniai

Metodinė diena su rajono mokytojais Keturvalakių mokykloje-daugiafunk ciame centre

Spausdinti
Paskelbta: Trečiadienis, 15 balandžio 2015

 

  Pasiskirstę į grupes – pradinių klasių mokytojai ir mokytojai dalykininkai – metodinės dienos dalyviai dalinosi savo patirtimi.

   Pavaduotoja R. Sakalauskienė pradžioje svečiams pasiūlė pasimatuoti, kokioje vietoje jie esa savo veikloje: žino, girdėjo, taiko praktikoje ar gali mokyti. Skirtingai nei praėjusio seminaro svečiai iš Kėdainių, mūsų rajono pedagogų dauguma spalvotus lapelius suklijavo srityje ,,Aš tai taikau praktikoje”.

   Mokytoja metodininkė Daiva Vilkienė svečiams pristatė atskirų mokinių pažangos fiksavimo formas, kalbėjo apie tėvų informavimo priemonių ir būdų efektyvumą taip pat pristatė atskirų mokinių pažangos fiksavimo formų ir būdų priemonių dermę tarpdalykinėje sistemoje.

   Vyresnioji istorijos mokytoja Regina Treikauskienė pristatė asmeninės mokinių pažangos fiksavimo būdus ir priemones socialinių mokslų pamokose, vertinimo sistemą tiksliųjų ir gamtos mokslų pamokose pateikė vyresnioji matematikos mokytoja Rūta Leškevičienė ir biologijos mokytoja J. Jasinauskienė, apie mokinio asmeninės pažangos fiksavimo būdus ir priemones humanitarinių mokslų pamokose kalbėjo vyresnioji lietuvių kalbos mokytoja Aušra Biskienė, menų mokslų pamokose – dailės mokytoja Laura Urbšytė, pradinių klasių vertinimą ir kiekvieno mokinio pažangos fiksavimo būdus ir formas pristatė pradinių klasių mokytoja Rima Dambrauskienė,

   Antroje metodinės dienos dalyje Gražiškių gimnazijos vokiečių kalbos mokytoja Reda Kulikauskienė pristatė ,,Pasiekimų ir lūkesčių dermės grafiką”, kuris yra naudingas klasės vadovui ir mokiniui. Šioje kreivėje kiekvienas mokinys lengvai gali pamatyti savo pakilimus ir nuopolius bet kuriame dalyke. Pradinių klasių grupėje gerąja patirtimi apie formuojamąjį vertinimą pasidalino pradinių klasių mokytoja metodininkė Eglė Petraitienė. Mokytojai aktyviai dalyvavo diskusijoje ,,Kas gi yra tas vertinimas?” ir priėjo išvados, kad atskirų mokinių pažangos fiksavimas vis dar lieka silpnaja vieta daugelyje mokyklų.

   Metodinė diena neprailgo, buvo konstruktyvi, informatyvi, nestigo nuotaikos. Refleksijoje beveik visi spalvoti lapeliai sutilpo srityse ,,Aš tai taikau praktikoje”, arba net ,, Galiu mokyti”. Už koncentruotą ir produktyvų darbą sulaukėme nuoširdžios padėkos iš rajono mokytojų. Išsiskirstėme pakiliai nusiteikę, kupini ryžto ir laukdami naujų bendrų veiklų ir susitikimų.

Parengė vyresnioji istorijos mokytoja Regina Treikauskienė

Comments are now closed for this entry

vrs

 smsm

Kontaktai:

Mokyklos kodas 190489549
Mokyklos adresas:

Liepų g. 39,
Keturvalakių mstl.,
Keturvalakių sen.,
70321, Vilkaviškio r. sav.

Tel. 8 342 41 616

El. paštas: 

Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.      

(C) Vikaviškio r. Kazimiero Baršausko mokykla-daugiafunkcis centras Keturvalakių skyrius 2012-2024. Free joomla templates | Pritaikė Giedrius Plečkaitis