Straipsniai

Mokytojai aplankė VĮ Kazlų Rūdos mokomąją miškų urėdiją

Spausdinti
Paskelbta: Trečiadienis, 18 vasario 2015

    Kazlų Rūdos giria pagal dydį yra trečia Lietuvoje. Praeityje šią girią vadino Kauno giria. Didžiausius plotus užima pušynai.

   VĮ Kazlų Rūdos mokomoji miškų urėdija yra vieną iš dviejų tokio pobūdžio urėdijų Lietuvoje. Kita yra Dubravos eksperimentinė-mokomoji miškų urėdija Girionyse Kauno rajone.

   Urėdijoje yra gana daug mokslinio tyrimo ir mokymo miškų, iš kurių dalis yra kaip mokslinio tyrimo miško želdiniai. Čia mokslinius tyrimus atlieka Miškų instituto, LŽŪU Miškų ir ekologijos fakulteto mokslininkai, mokomąsias ir gamybines praktikas atlieka studentai.

   Kazlų Rūdos miškų urėdijos teritorijoje veikia ir Jaunųjų miško bičiulių būreliai. Jie dalyvauja pamiškių tvarkymo akcijose, žiemos metu rūpinasi paukšteliais ir žvėreliais įruošdami lesyklas bei ėdžias, pavasarį kelia inkilus, dalyvauja miškasodyje ir kt.

   Mes, mokytojai, turėjome galimybę aplankyti informacinį centrą, kuriame įsteigtas muziejus. Pirmajame aukšte apžiūrėjome stendus su vaizdinėmis mokymo priemonėmis, nuotraukas, kuriose įamžinti miško atkūrimo ir medynų formavimo darbai. Antrame aukšte pamatėme eksponuojamą senovinių miško kirtimo ir medžio apdirbimo įrankių kolekciją, dažnesnių vandens paukščių ir pelkių bei miškų paukščių, plėšrių žvėrių iškamšas. 

   Išklausę informacijos apie urėdiją, apžiūrėję muziejų, turėjome galimybę patys pasivaikščioti apie 3 kilometrus besitęsiančiu pėsčiųjų „Pažintiniu miško taku“. Judėdami juo galėjome ne tik pailsėti nuo pamokų, bet ir įrengtuose informaciniuose stenduose sužinoti apie miškų urėdiją, krašto istoriją, miškus, miško fauną ir florą, prisirinkti gamtinės medžiagos.

ERASMUS+ projekto komandos narė Aušra Biskienė

Comments are now closed for this entry

vrs

 smsm

Kontaktai:

Mokyklos kodas 190489549
Mokyklos adresas:

Liepų g. 39,
Keturvalakių mstl.,
Keturvalakių sen.,
70321, Vilkaviškio r. sav.

Tel. 8 342 41 616

El. paštas: 

Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.      

(C) Vikaviškio r. Kazimiero Baršausko mokykla-daugiafunkcis centras Keturvalakių skyrius 2012-2024. Free joomla templates | Pritaikė Giedrius Plečkaitis