Straipsniai

„Atmintis gyva, nes liudija“

Spausdinti
Paskelbta: Penktadienis, 11 sausio 2013

 Niekas negali nugalėti tautos, einančios į Laisvę, į Nepriklausomybę.

1989 metų rugpjūčio 23-iosios Baltijos kelias parodė: Mes esame!

1990 metų kovo 11-oji paskelbė: Lietuvos valstybė yra!

   1991 metų sausio 13-oji patvirtino: Mes būsime! Lietuvos Nepriklausomybės priešai taikė tiesiai į širdį. Buvo šaudoma į laisvą žodį, į lietuvišką kalbą. Vėl, kaip knygnešių laikais, sunkūs svetimšalių batai pirmiausia trypė laikraštį, žurnalą, knygą, nes iš jų sklido ". . . ir šviesa, ir tiesa".

  1991 metų sausio 10 dieną Lietuvos Respublikos Aukščiausiosios Tarybos pirmininkas Vytautas Landsbergis kreipėsi į susirinkusius prie Aukščiausiosios Tarybos rūmų, Televizijos bokšto: "Mieli Lietuvos žmonės! Vėl atėjo Lietuvai nerimastingos ir galbūt lemtingos dienos ir naktys. Tačiau mes, nors ir jausdami pavojų savajai Tėvynei, džiaugiamės, kad esate kartu su mumis. Buvome, esame ir būsime kartu! Dėkojame visiems už pasiaukojimą ir ištikimybę Lietuvos Nepriklausomybei".

   Didžiuojamės Lietuvos žmonėmis, bokšto gynėjais, kurie, girdėdami, kaip žūsta žmonės, turėdami laiko apsispręsti, nesitraukė ir pasirinko kančias.

   Sausio 11 d. 8.00 val. vyko pilietinė akcija „Atmintis gyva, nes liudija“.  Mokyklos II- ojo aukšto fojė buvo parengtas stendas ir mokinių piešinių parodėlė.  Mūsų mokykloje prie kiekvieno lango dešimčiai minučių buvo uždegamos žvakutės. 8-os klasės  mokiniai surengė minėjimą Laisvės Gynėjų dienai paminėti.

Vyresnioji vokiečių kalbos mokytoja ir 8-os kl. auklėtoja

Jurgita Eidukonienė

Comments are now closed for this entry

vrs

 smsm

Kontaktai:

Mokyklos kodas 190489549
Mokyklos adresas:

Liepų g. 39,
Keturvalakių mstl.,
Keturvalakių sen.,
70321, Vilkaviškio r. sav.

Tel. 8 342 41 616

El. paštas: 

Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.      

(C) Vikaviškio r. Kazimiero Baršausko mokykla-daugiafunkcis centras Keturvalakių skyrius 2012-2024. Free joomla templates | Pritaikė Giedrius Plečkaitis